Presedintele Traian Basescu a recomandat, ieri, firmelor romanesti - in perspectiva integrarii Romaniei in UE la 1 ianuarie 2007 - sa aiba grija la achizitiile pe care le fac, pentru ca o tehnologie depasita, de o generatie sau doua, nu va putea intr
Presedintele Traian Basescu a recomandat, ieri, firmelor romanesti - in perspectiva integrarii Romaniei in UE la 1 ianuarie 2007 - sa aiba grija la achizitiile pe care le fac, pentru ca o tehnologie depasita, de o generatie sau doua, nu va putea intra in competitie cu cea a statelor membre. Cu ocazia deschiderii celei de-a 32-a editii a Targului Tehnic International Bucuresti - TIB 2006, Basescu a declarat ca, in ceea ce priveste performantele industriei si economiei romanesti, Romania intra in UE cu un handicap "relativ mare" din punctul de vedere a posibilitatilor de a exporta produse alimentare in UE. De la 1 ianuarie, incepe "cea mai puternica proba de foc a economiei romanesti", pentru a putea face fata competitiei fara menajamente, in care nimeni nu iarta pe nimeni, iar companiile romanesti trebuie sa inteleaga ca trebuie sa faca fata nu numai prin dotare, ci si prin dimensiune, a sustinut Basescu.
TIB 2006 este structurat pe saloane, respectiv: energetica, inginerie electrica, automatizari, comunicatii si IT, industrial, inginerie auto, servicii, publicatii, media, metalurgie si sudura, participari colective, pompe, compresoare, armaturi etc. In cadrul TIB se desfasoara si Salonul Cercetarii Inventika. Editia din 2006 reuneste, pe o suprafata de 47000 de metri patrati, 951 de expozanti, din care 621 de firme sunt romanesti, iar 330 provin din alte 26 de tari. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.