Investitia minima pentru constructia unui teren de tenis este de 20.000 de euro, pret in care este inclusa infrastructura, pavimentarea cu zgura, dar si o accesorizare minima, si poate ajunge pana la 45.000 de euro pentru o infrastructura din asfalt,
Investitia minima pentru constructia unui teren de tenis este de 20.000 de euro, pret in care este inclusa infrastructura, pavimentarea cu zgura, dar si o accesorizare minima, si poate ajunge pana la 45.000 de euro pentru o infrastructura din asfalt, pavimentare cu suprafata sintetica, accesorizare maxima - nocturna, sistem de tenis, screen-uri pentru publicitate.
Visul de a avea un teren de tenis in propria curte devine o realitate pentru tot mai multi impatimiti ai sportului alb. Daca la prima vedere constructia unui asemenea amplasament pare sa necesite o munca destul de laborioasa, cu ajutorul unei firme specializate devine floare la ureche. Esential este sa existe terenul si bineinteles... banii. Potrivit directorului de marketing al companiei Smartsport Engineering, Alin Balasoiu, costul variaza intre 12,5 euro/mp si 27 euro/mp, pentru gazon artificial, si poate ajunge la 40-82 de euro, in cazul terenului din poliuretan.
Investitorii prefera sporturile de echipa
In ultima vreme insa, desi exista doua segmente de piata - investitori si privati, firmele specializate in constructia de astfel de centre sunt tot mai asaltate cu cereri din partea persoanelor fizice. "Beneficiarii isi fac terenuri pentru propria placere si relaxare, la ei acasa sau pentru inchiriere", spune Alin Balasoiu, marketing manager in cadrul companiei Smartsport Engineering. Dintr-un total de circa 20 de terenuri realizate anult trecut si alte 28 construite in prima parte a acestui an, Balasoiu sustine ca 90% din acestea sunt pentru persoane fizice. Elena G. Hincu, relationship manager in cadrul companiei Ischia Galati, considera ca investitorii prefera terenurile pentru practicarea sporturilor de echipa (minifotbal, baschet), deoarece pretul inchirierii devine mai accesibil prin distribuirea acestuia la un numar mai mare de participantI,si nu la maximum patru, cat permite un teren de tenis.
In ceea ce priveste pragul de rentabilitate a unei asemenea investitii, acesta poate fi atins in doi-trei ani, in cazul in care mai multe terenuri, si nu unul singur, sunt destinate inchirierii. "Pragul de rentabilitate poate fi atins prin realizarea unei baze dotate cu cel putin trei terenuri de tenis, dintre care cel putin doua acoperite.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.