Asadar, reprezentantele noastre in Cupa UEFA, Rapid si Dinamo, si-au aflat ieri adversarii din grupe. Astfel, giulestenii au fost repartizati in grupa G, alaturi de Panathinaikos Atena, Paris Saint-Germain, Hapoel Tel Aviv si Mlada Boleslav, in timp

Asadar, reprezentantele noastre in Cupa UEFA, Rapid si Dinamo, si-au aflat ieri adversarii din grupe. Astfel, giulestenii au fost repartizati in grupa G, alaturi de Panathinaikos Atena, Paris Saint-Germain, Hapoel Tel Aviv si Mlada Boleslav, in timp ce "cainii rosii" fac parte din grupa B, unde vor infrunta echipele Bayer Leverkusen, FC Bruges, Besiktas Istanbul si Tottenham Hotspur. Partidele din aceasta faza a competitiei se vor disputa in intervalul 19 octombrie-14 decembrie si la sfarsitul lor vor merge mai departe primele trei clasate din fiecare grupa.

Giulestenii au sanse mai mari
Prima echipa romaneasca iesita din urne a fost Rapid. Logic, de vreme ce giulestenii au facut parte din cea de-a treia grupa valorica, in timp ce fotbalistii din Soseaua Stefan cel Mare s-au aflat in urna a patra. Astfel, echipa antrenata de Razvan Lucescu a fost repartizata in grupa G, alaturi de grecii de la Panathinaikos Atena, de francezii de la Paris Saint-Germain, de israelienii de la Hapoel Tel Aviv si de cehii de la Mlada Boleslav. Conform opiniei noastre, grupa nu este chiar una imposibila pentru Rapid. Formatia de langa Podul Grant are sanse de a "prinde" unul dintre cele trei locuri care duc in primavara europeana, ea fiind cotata, cel putin teoretic, peste Hapoel Tel Aviv sau Mlada Boleslav. In plus, nici Paris Saint-Germain nu mai este formatia de acum cativa ani, francezii "inotand" in prezent undeva prin subolul clasamentului din Hexagon.
Nu atat de norocosi au fost, in schimb, dinamovistii. Elevii lui Mircea Rednic au parte de o grupa dificila, cu nemtii de la Bayer Leverkusen, cu belgienii de la FC Bruges, cu turcii de la Besiktas si cu englezii de la Tottenham. Asa ca formatia din "Groapa" are de tras din greu daca vrea sa o prinda si anul viitor in Cupa UEFA. Totusi, s-ar putea ca dracul sa nu fie atat de negru, Dinamo reusind anul trecut sa invinga detinatoarea de atunci a Cupei UEFA, TSKA Moscova si sa fie la un pas de calificare in primavara europeana.

"Puriul" este optimist
In ciuda numelor "grele" extrase din urna, antrenorul liderului "la zi" din Liga I, Mircea Rednic, s-a aratat increzator in sansele elevilor sai de a continua cursa in Cupa UEFA. "In istoria lui Dinamo, in Europa, am jucat intotdeauna impotriva unor adversari puternici. Aduceti-va aminte de Liverpool, Hamburg si sunt multe alte exemple in acest sens. Este poate cea mai grea grupa din actuala editie a Cupei UEFA, dar ne vom juca sansele pana la capat. S-au vazut multe surprize in fotbal, mai ales in Cupa UEFA, chiar daca toate cele patru echipe au traditie si experienta mare in cupele europene. Pentru noi este un bun prilej de a ne verifica fortele impotriva unor formatii puternice pentru ce va fi la anul in cupele europene. Cred ca daca vom trece de grupe, avem sanse sa ajungem chiar si in finala", a declarat "Puriul" pe site-ul oficial al gruparii din Soseaua Stefan cel Mare.

Ionut Rada: "Atentie la Panathinaikos"
Imediat dupa efectuarea tragerii la sorti, fundasul rapidist Ionut Rada a declarat pe postul TV Sport ca grupa este una destul de buna pentru echipa sa. "La prima vedere, este o grupa buna pentru Rapid. Totusi, adversarii nostri sunt echipe importante in Europa. Sa nu uitam ca Mlada, chiar daca nu este un nume prea cunoscut, a castigat titlul in Cehia", a afirmat jucatorul formatiei de langa Podul Grant. Totodata, Rada considera ca gruparea cea mai periculoasa din grupa Rapidului este Panathinaikos Atena: "Trebuie sa avem grija cu grecii de la Panathinaikos, care sunt in top si joaca bine. In ceea ce-i priveste pe francezii de la PSG, acestia nu mai sunt ce au fost odata. Echipa a inceput destul de slab acest sezon". In incheiere, Ionut Rada a recunoscut faptul ca giulestenii au fost mai norocosi la tragerea la sorti fata de Dinamo, care a dat numai peste adversari cu "firma".

Componenta grupelor Cupei UEFA


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.