Tragerea la sorti a grupelor Cupei UEFA, efectuata ieri la Nyon (Elvetia), a adus adversari de calibru pentru cele doua echipe romanesti ajunse, pentru a doua oara consecutiv, in aceasta faza a competitiei. Rapid a plecat din urna a treia valorica si
Tragerea la sorti a grupelor Cupei UEFA, efectuata ieri la Nyon (Elvetia), a adus adversari de calibru pentru cele doua echipe romanesti ajunse, pentru a doua oara consecutiv, in aceasta faza a competitiei. Rapid a plecat din urna a treia valorica si face parte din grupa G, alaturi de Panathinaikos Atena, Paris Saint-Germain, Hapoel Tel-Aviv si Mlada Boleslav, in timp ce Dinamo, repartizata in urna a patra valorica, a dat in grupa B peste Bayer Leverkusen, FC Bruges, Besiktas Istanbul si Tottenham Hotspur. La prima vedere, grupa giulestenilor pare mai accesibila, chiar daca Rapid joaca acasa cu cele mai bune echipe (teoretic macar, PSG si Mlada - care a eliminat pe Olympique Marseille in turul I - sunt mai valoroase decat Panathinaikos - fara mari realizari, nici macar pe plan intern, in ultima perioada - si Hapoel Tel-Aviv). In schimb, Dinamo a nimerit probabil in cea mai puternica grupa posibila, insa este oarecum avantajata de program: acasa cu Besiktas (parcurs modest in campionatul Turciei) si cu Leverkusen (a ratat startul de sezon in Bundesliga) si in deplasare cu FC Bruges si cu Tottenham (gruparea engleza a venit in grupa din urna a cincea valorica!).
D. Coman: "Pare o grupa accesibila"
Fundasul rapidist Ionut Rada a spus ieri pentru TV Sport ca "Rapid are o grupa buna". Totusi, Rada avertizeaza: "Mlada a eliminat pe Marseille si a castigat titlul in Cehia". "Panathianikos este cea mai periculoasa echipa a grupei, in timp ce PSG nu mai este echipa care a fost", a adaugat fundasul din Giulesti. Danut Coman a declarat si el ca cel mai dificil meci este cel cu Panathinaikos, echipa despre care spune ca este mult mai valoroasa decat adversara din sezonul trecut, PAOK Salonik."La prima vedere pare o grupa accesibila, dar din punctul meu de vedere este foarte grea. Panathinaikos si PSG sunt nume mari in Europa si nu mai au nevoie de nicio prezentare, Hapoel stiu ca are un buget foarte mare, iar Mlada a eliminat in turul I pe Marseille. Dar dintre toate Panathinaikos este cel mai greu adversar. Este mult peste PAOK, grecii pe care i-am intalnit sezonul trecut", a spus portarul rapidist. Coman este totusi optimist in ceea ce priveste calificarea. "Teama nu ne e de nimeni, pentru adversari avem doar respect. E normal sa privim cu incredere aceste meciuri pentru ca anul trecut am demonstrat ca putem invinge echipe puternice, cu bugete de zeci de ori mai mari ca al nostru. Avem experienta necesara sa mergem mai departe", a afirmat Coman.
Rednic: "Daca trecem de grupa, jucam finala!"
Antrenorul dinamovist Mircea Rednic (foto) nu s-a aratat ingrijorat de grupa echipei sale. "In istoria lui Dinamo, in Europa, am jucat intotdeauna impotriva unor adversari puternici. Aduceti-va aminte de Liverpool, Hamburg si sunt multe exemple in acest sens. Este poate cea mai grea grupa din actuala editie a Cupei UEFA, dar ne vom juca sansele pana la capat. S-au vazut multe surprize in fotbal, mai ales in Cupa UEFA, chiar daca toate cele patru echipe au traditie si experienta mare in cupele europene. Pentru noi este un bun prilej de a ne verifica fortele, impotriva unor echipe puternice, pentru ce va fi la anul in cupele europene. Cred ca daca vom trece de aceasta grupa vom ajunge in finala!", a declarat Rednic. Vasile Turcu, unul dintre actionarii lui Dinamo, a fost insa mult mai rezervat. "Toate echipele sunt puternice. Oricum, pentru noi va fi o buna repetitie pentru sezonul viitor, cand sper sa jucam in grupele Ligii Campionilor", a spus Turcu. Doi dintre atacantii "cainilor rosii", I. Ganea si Cl. Niculescu, sunt optimisti. "Vom trece de grupe si vom juca si la primavara in Cupa UEFA. Dinamo este la nivelul celor patru adversare", a spus Niculescu, completat de Ganea: "Nu este o grupa grea, chiar daca vom intalni echipe cu nume! Suntem in forma si dorinici de performante". Nicolae Badea, presedintele CA, spune ca Dinamo are sanse egale cu celelalte echipe din grupa. "Poate reprezenta un handicap pentru toate echipele faptul ca meciurile nu se joaca in dubla mansa. Dinamo are sanse egale cu celelalte echipe din grupa. Trebuie sa intelegem cu totii ca e o sansa sa iti verifici valoarea in meciuri cu adversari puternici", a mentionat Badea. Acesta a mai declarat ca nu cunoaste inca pe ce arena va evolua Dinamo. "Nu stim inca pe ce stadion vom evolua pe teren propriu in Cupa UEFA. Dinamo a inaintat doua variante la UEFA: stadionul din Soseaua Stefan cel Mare si cel din Compelxul Sportiv <<Lia Manoliu>>. Totul depinde de cum va fi vremea si de cererea de bilete", a declarat Badea. "Suntem intr-o grupa de Liga Campionilor. Nu stiu daca Tottenham a jucat, dar Bruges, Leverkusen si Besiktas au evoluat in Liga. Parerea mea este ca avem o grupa foarte buna, in care ne putem pregati pentru castigarea campionatului si, implicit, pentru Liga Campionilor din 2007. Eu zic ca avem sanse sa ne calificam. Este un prilej excelent pentru a demonstra tuturor care ne este valoarea", a declarat Florin Busca, un alt actionar de la Dinamo. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.