O tanara a fost accidentata, ieri dimineata, in jurul orei 11.30, de o masina care circula in fata coloanei prezidentiale ce se deplasa la Targul International Bucuresti (TIB), presedintele Traian Basescu coborand din autoturismul sau pentru a vedea
O tanara a fost accidentata, ieri dimineata, in jurul orei 11.30, de o masina care circula in fata coloanei prezidentiale ce se deplasa la Targul International Bucuresti (TIB), presedintele Traian Basescu coborand din autoturismul sau pentru a vedea care este situatia. Petronela Sandulescu, in varsta de 23 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost dusa urgent la Spitalul Elias, ea suferind leziuni la nivelul capului. Purtatorul de cuvant al SPP a precizat ca autoturismul care a accidentat-o pe fata se deplasa cu viteza redusa si "nu era inclus in pachetul de securitate, acesta aflandu-se la aproximativ 400-500 de metri in fata coloanei oficiale. Persoana accidentata s-a angajat in traversare, fara sa se asigure".
Traversare prin loc nepermis
Pe de alta parte, martorii din zona au spus ca, in momentul in care a fost lovita de masina SPP, femeia se oprise brusc in mijlocul strazii si se aplecase sa-si lege sireturile. De asemenea, Politia Capitalei a precizat ca Petronela Sandulescu s-a angajat in traversarea aleii prin loc nepermis si fara sa se asigure.
Autoturismul care a accidentat-o pe Petronela Sandulescu este un Logan albastru cu numarul B-52-WPT si apartine Administratiei Prezidentiale. In momentul accidentului, in masina se aflau cameramanul si fotograful Administratiei Prezidentiale. Autoturismul era condus de un subofiter al Serviciului de Protectie si Paza (SPP), care detine permis de conducere din anul 1989 si care, dupa producerea accidentului, a transportat-o pe tanara la spital.
SPP a anuntat ca subofiterul, care a fost testat cu aparatul etilotest valoarea indicata fiind zero, nu va mai desfasura activitati in cadrul Compartimentului auto pana la finalizarea cercetarilor in acest caz.
Stare stabila
Medicii sustin ca, in prezent, Petronela Sandulescu este in afara oricarui pericol, starea ei fiind stabila, ea suferind un traumatism cranio-cerebral minor, cu o plaga de scalp pe o suprafata intinsa, care necesita suturare. Tanara este internata la neurochirurgie si va ramane in continuare pentru supraveghere medicala. Fetei i s-au facut ecografii abdominale si cardiace, precum si computer tomograf, iar toate investigatiile nu au evidentiat nici o leziune si nici o sangerare interna. "Femeia a fost adusa la spital cu masina. Era constienta si ne-a povestit ca traversa strada cu spatele la sensul de mers si nu a vazut autoturismul care a lovit-o", a declarat dr. Doina Dimulescu, directorul Spitalului Elias.
Alte accidente cu demnitari
Accidentul de ieri nu este primul in care sunt implicate coloane oficiale ale demnitarilor. Anul trecut, una dintre masinile SPP-ului, care facea parte din coloana oficiala a presedintelui Traian Basescu, a intrat in coliziune cu autoturismul condus de ziaristul Petre Mihai Bacanu. In urma accidentului, care a avut loc in zona Arcului de Triumf, nici o persoana nu a fost ranita.
De asemenea, in urma cu aproximativ o saptamana, un oficial din Republica Laos, invitat la Reuniunea Francofoniei, a fost implicat intr-un accident pe raza localitatii Comarnic. Masina, aflata in coloana oficiala, a fost acrosata de un autoturism si impinsa pe calea ferata. Accidentul nu s-a soldat cu victime.
Cu o luna in urma, o masina a Ministerului Apararii Nationale a lovit o femeie la intrarea in Medgidia. Primul test facut de politisti a aratat ca soferul masinii se afla sub influenta alcoolului. Cazul a intrat in atentia Parchetului Militar.
Tot in acest an, in luna iunie, coloana oficiala a premierului Calin Popescu Tariceanu a fost implicata intr-un accident usor. Masina in care se afla primul ministru nu a fost avariata. A fost insa afectat usor autoturismul in care se afla ministrul Economiei, Codrut Seres. (D.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.