Justitia din Romania ar putea intra intr-un nou blocaj cauzat, de data aceasta, de ""greva"" avocatilor. Dupa ce zile in sir personalul auxiliar din sistem si mai multi judecatori si-au intrerupt lucrul pentru a le fi ascultate revendicarile, a v
Justitia din Romania ar putea intra intr-un nou blocaj cauzat, de data aceasta, de ""greva"" avocatilor.

Dupa ce zile in sir personalul auxiliar din sistem si mai multi judecatori si-au intrerupt lucrul pentru a le fi ascultate revendicarile, a venit randul aparatorilor sa sisteze orice activitate. Primul care va incepe actiunile de protest este Baroul Bucuresti. Astfel, incepand cu 9 octombrie, nici unul dintre cei 7.199 de avocati din Capitala nu va mai trece pragul vreunei instante, vreunui Parchet sau sediu de Politie, timp de o saptamana. Lipsa aparatorilor va face practic imposibila orice activitate judiciara, mai ales in cazurile penale, in care invinuitii sau inculpatii sunt arestati preventiv. Nici o persoana nu va mai putea fi retinuta, interogata, arestata, perchezitionata, sau chiar judecata, fara asistenta unui avocat.
Motivul protestului il reprezinta, dupa cum ne-a declarat ieri decanul Baroului Bucuresti, ""debandada totala creata de multitudinea persoanelor sau societatilor care exercita atributiile avocatilor fara sa aiba aceasta profesie"". (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.