Principalii indici bursieri americani au continuat sa scada ieri, pe fondul temerilor despre incetinirea cresterii economice in SUA si a asteptarilor ca firmele auto vor continua sa aiba vanzari proaste. Dupa cum informeaza AP, marti indicele Dow Jon
Principalii indici bursieri americani au continuat sa scada ieri, pe fondul temerilor despre incetinirea cresterii economice in SUA si a asteptarilor ca firmele auto vor continua sa aiba vanzari proaste. Dupa cum informeaza AP, marti indicele Dow Jones a pierdut 10 puncte, S&P 500 a scazut cu 1,7 puncte si Nasdaq cu 3,5 puncte. Analistul Philippe Gijsels de la Fortis Bank arata ca de fapt este vorba mai degraba despre o oscilatie a indicilor: "In prezent, scaderea accentuata a preturilor la bunurile de larg consum este perceputa pozitiv deoarece inseamna si scaderea inflatiei si a ratelor dobanzilor. Dar daca va continua aceasta scadere a preturilor si indicii economici continua sa se deprecieze, temerile ca va incepe o recesie vor afecta din nou bursele. "Luni, indicii bursieri au inchis ziua in scadere, din cauza performantelor proaste a companiilor de tehnologie si a rezultatelor sub asteptari ale industriilor cotate la Dow".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.