Pescuitul sportiv fara autorizatie va fi sanctionat cu amenda de pana la 80 lei, in timp ce pescuitul cu materiale explozive, cu substante toxice si narcotice va fi pedepsit cu amenda penala de pana la 5.000 lei, conform unui proiect de lege privind
Pescuitul sportiv fara autorizatie va fi sanctionat cu amenda de pana la 80 lei, in timp ce pescuitul cu materiale explozive, cu substante toxice si narcotice va fi pedepsit cu amenda penala de pana la 5.000 lei, conform unui proiect de lege privind pescuitul si acvacultura elaborat de Ministerul Agriculturii.
Proiectul stabileste, de asemenea, o amenda de la 80 la 150 lei pentru pescarii sportivi care prind mai mult de 5 kg de peste, in apele domeniului public, sau mai mult de 10 exemplare din specii precum pastravul, informeaza Mediafax. Pentru capturarea vietatilor acvatice in perioadele de prohibitie sau in zonele de protectie, amenda poate ajunge la 180 lei, in timp ce refuzul de a permite controlul navelor, in autovehicule, in unitatile de productie sau in perimetrul bazinelor acvatice exploatate este pedepsit cu amenda de la 800 la 1.600 lei.
Pescarii care folosesc materiale explozive, substante toxice si narcotice de orice fel sau arme de foc cu scopul omorarii pestilor sau altor vietuitoare acvatice vor fi sanctionati cu amenda penala intre 2.500 si 5.000 lei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.