Fondul Proprietatea nu are nici o legatura cu despagubirile acordate fostilor proprietari, a declarat, ieri, seful institutiei, Alexandru Paunescu (foto). Surprinzatoarea afirmatie a fost facuta sub stricta supraveghere a purtatorului sau de cuvant,

Fondul Proprietatea nu are nici o legatura cu despagubirile acordate fostilor proprietari, a declarat, ieri, seful institutiei, Alexandru Paunescu (foto). Surprinzatoarea afirmatie a fost facuta sub stricta supraveghere a purtatorului sau de cuvant, care i-a „(co)ordonat“ orice fraza.

Presedintele Fondului Proprietatea (FP), Alexandru Paunescu, nu a reusit, nici la a doua iesire in fata presei, sa faca lumina in ceea ce priveste activitatea viitoare a institutiei pe care o conduce. La fel de nesigur pe el si neputincios in fata intrebarilor presei, Paunescu nu s-a facut inteles nici macar de proprietarii deposedati abuziv in perioada comunista, care de ani buni bat la usi inchise, sperand cu disperare sa isi primeasca drepturile ce li se cuvin.

Ieri, la un seminar organizat de ziarul „Gandul“ pe tema activitatii Fondului Proprietatea, Alexandru Paunescu a ales - ca de fiecare data, de altfel - sa evite raspunsurile la intrebarile-cheie puse de ziaristii care doreau o declaratie mai transanta. „Ajutorul“ a venit din partea directorului de comunicare al FP, Cristina Stihi, care, vizibil deranjata de insistentele reprezentantilor mass-media, pe un ton poruncitor, i-a ordonat lui Paunescu sa nu dea nici o declaratie presei, cu exceptia celor facute in sala unde avea loc seminarul. Reactia sefului FP a fost una intelegatoare, in sensul ca a pus capul in pamant si a intrat, fara a scoate nici un cuvant, in sala.

Fondul Proprietatea bate pasul pe loc
Dupa doua luni si jumatate de la ultima iesire in public a lui Paunescu, toti cei care asteptau vesti de la presedintele FP au ramas dezamagiti. Acesta si-a inceput discursul pe un ton pesimist, lasand sa se inteleaga ca noutati in ceea ce priveste Fondul... nu prea sunt. „Ne aflam, din pacate, ca si acum doua luni si jumatate, in stadiul de asteptare al ordonantei de urgenta a Guvernului care va stabili cu exactitate detaliile tehnice referitoare la FP“, a declarat Paunescu.
Din spusele sale, rezulta ca singura problema care mai exista in acest moment este legata de legislatia incompleta care reglementeaza activitatea Fondului, care nu stabileste un mecanism clar de conversie a titlurilor de despagubire in actiuni. „Legea 247/2005 (privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei) nu prevede o procedura clara de conversie a titlurilor de despagubire. FP nu are atributii in procesul de conversie si de despagubire. Nu este vorba de vointa Fondului, ci de lipsa unui articol in lege, a unui mecanism de conversie“, a afirmat Paunescu. El a precizat ca proprietarul actiunilor poate sa aleaga daca va fi sau nu efectuata conversia, iar prevederile legislative nu vor fi modificate.

Paunescu: Fondul nu are legatura cu despagubirile


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.