Comisiile parlamentare de control al SRI si SIE au avizat favorabil candidatii propusi de presedintele Traian Basescu la conducerile celor doua servicii de informatii. Comisia SRI a votat cu 7 la 2 in favoarea candidaturii senatorului PSD George Maio
Comisiile parlamentare de control al SRI si SIE au avizat favorabil candidatii propusi de presedintele Traian Basescu la conducerile celor doua servicii de informatii. Comisia SRI a votat cu 7 la 2 in favoarea candidaturii senatorului PSD George Maior la functia de sef al SRI. Printre cei care au votat impotriva, s-a numarat senatorul PNL Radu Stroe. El a criticat faptul ca presedintele Basescu nu s-a consultat cu toate partidele parlamentare inainte de a face aceasta propunere. Propunerea numirii consilierului prezidential Claudiu Saftoiu in functia de sef al SIE a trecut cu 3 voturi pentru si 2 impotriva. "Sunt foarte bucuros pentru faptul ca am reusit ca conving Comisia SIE de faptul ca nominalizarea facuta de presedintele Romaniei este una buna", a declarat Saftoiu, dupa aflarea votului. La randul sau, Maior a precizat ca spera ca senatorii si deputatii vor tine cont, la vot, de nominalizarea sa ca persoana in aceasta functie si nu numai de "aspectele politice". Camerele reunite se vor pronunta astazi prin vot separat asupra celor doua candidaturi, pentru a caror aprobare este necesar votul a 235 din cei 469 de deputati si senatori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.