Evenimentul Zilei a publicat ieri sub titlul "Dosarele secrete de la Bancorex. Rechinii surpriza", un material in care se afirma ca o firma controlata de fratii Dinu si Valeriu Patriciu, George Gaita si de Sorin Rosca Stanescu, directorul ziarulu
Evenimentul Zilei a publicat ieri sub titlul "Dosarele secrete de la Bancorex. Rechinii surpriza", un material in care se afirma ca o firma controlata de fratii Dinu si Valeriu Patriciu, George Gaita si de Sorin Rosca Stanescu, directorul ziarului ZIUA, alaturi de Florin Faciu, datoreaza AVAS peste sase milioane de dolari reprezentand credite luate de la Bancorex. Autorii materialului sustin ca acestia "patroneaza o firma care se situeaza in topul debitorilor aflati sub lupa AVAS, cu 6.157.945 de dolari. Societatea se numeste Agrochim Impex SRL, iar suma reprezinta valoarea restanta a unui credit total de 15 milioane de dolari luat de la Bancorex in 1996". Am prezentat in ghilimele afirmatiile celor de la Evenimentul Zilei. Vom demonstra in cele ce urmeaza, cu acte si nu cu vorbe, ca aceste afirmatii sunt complet false. Daca autorii materialului ar fi facut o minima documentare, si-ar fi dat seama ca informatiile pe care le-au prezentat ca probe nu au nici un suport in realitate, fiind minciuni ridicate la rang de asa-zise bombe de presa.
Actiuni cesionate din 1999
Evenimentul Zilei afirma ca si in prezent patronii firmei Agrochim Impex SRL sunt fratii Dinu si Valeriu Patriciu, Sorin Rosca Stanescu si altii. In data de 23 septembrie 1999, Sorin Rosca Stanescu i-a cesionat lui Florin Faciu actiunile detinute la societatea "Agrochim Impex SRL". "Am primit de la acesta contravaloarea partilor sociale cesionate, intelegand ca prin aceasta sa-mi pierd calitatea de asociat al societatii mai sus mentionate", se arata in contractul de cesiune semnat de Rosca Stanescu la notar. De asemenea, Florin Faciu arata in contract ca i-a achitat lui Sorin Rosca Stanescu contravaloarea partilor sociale cesionate "intelegand ca prin aceasta operatiune sa-si piarda calitatea de asociat". La aceeasi data au cesionat actiunile si Dinu si Valeriu Patriciu, precum si George Gaita. Contractul pentru cesionarea actiunilor a fost incheiat la data de 23 septembrie 1999, in fata notarului public Dana Grecu. Dupa cum se poate vedea si din facsimilul pe care-l prezentam, Sorin Rosca Stanescu a cesionat actiunile pe care le detinea la societatea Agrochim Impex SRL in 1999. Iar la sapte ani de la acest lucru, Evenimentul Zilei afirma ca directorul ZIUA este unul din patronii firmei. Comentariile sunt de prisos. Actele vorbesc de la sine.
"Atac" condamnat pentru aceleasi "dezvaluiri"
In acelasi material, Razvan Temesan declara: "Sorin Rosca Stanescu a luat un credit pe vremea mea, prin firma Agrochim Impex. In august 1996 a luat acel credit de 15 milioane de dolari". Afirmatia lui Temesan este contrazisa chiar de autorii articolului, care recunosc ca Rosca Stanescu a intrat in firma in 1997. Cum putea Sorin Rosca Stanescu sa ia un credit in 1996, prin firma Agrochim, cand chiar jurnalistii de la EvZ scriu negru pe alb ca acesta a intrat in societate in 1997 si ca nu era asociat cand a fost luat creditul?
La final, un sfat pentru ageamiii de la EvZ. Aceleasi acuzatii au fost lansate si in cotidianul "Atac", care a pierdut procesul intentat de Rosca Stanescu. Daca ar fi cautat sentinta cu numarul 13582 pronuntata la data de 19 decembrie 2005, ar fi vazut ca Sorin Rosca Stanescu a castigat procesul cu ziarul "Atac", avand, intre altele, ca obiect, chiar respectiva "dezvaluire". Publicam alaturat dovada: sentinta definitiva a Judecatoriei Sectorului 1. (D.E.I.)
Ziaristul Munteanu cercetat pentru talharie
Mihai Munteanu, unul dintre semnatarii articolului, a fost cercetat penal pentru talharie. In 1995, un tanar a fost abordat in fata Palatului Culturii din Ploiesti de Mihai Munteanu, care, insotit de un alt individ, i-a cerut bani. Pentru ca tanarul a refuzat, cel cu care se afla Munteanu i-a smuls lantisorul de aur de la gat, pe care a vrut sa il paseze, pe la spate, lui Munteanu. Acesta s-a aplecat sa ia lantisorul care cazuse pe jos, dar a fost lovit in umar de proprietarul lantisorului. Mihai Munteanu i-a tras victimei un pumn. Victima a facut plangere la politie, iar in prima instanta Mihai Munteanu a fost condamnat la un an si jumatate de inchisoare pentru talharie. A facut apel pentru suspendarea pedepsei si a obtinut, la data de 18 iulie 1997 o decizie prin care pedeapsa este schimbata intr-un "termen de incercare de trei ani si sase luni". Parchetul a facut recurs, pentru ridicarea suspendarii executarii pedepsei, dar acelasi lucru l-a facut si Munteanu. In final, pedeapsa cu inchisoarea a fost schimbata intr-o mustrare. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.