Fostul premier Adrian Nastase si sotia sa vor fi trimisi in judecata in dosarul Eurografica.
Procurorii anticoruptie au finalizat ancheta in acest caz, cei doi semnand ieri procesele verbale de luare la cunostinta a materialului probator.
Fostul premier Adrian Nastase si sotia sa vor fi trimisi in judecata in dosarul Eurografica.
Procurorii anticoruptie au finalizat ancheta in acest caz, cei doi semnand ieri procesele verbale de luare la cunostinta a materialului probator.
Adrian Nastase este acuzat ca, in calitate de presedinte al unui partid, ar fi primit foloase necuvenite, estimate la peste 26 de miliarde de lei, reprezentand contravaloarea unor materiale electorale folosite in timpul campaniei electorale din 2004.
Dupa aproape o ora, timp in care i s-au prezentat toate documentele incriminatoare in acest caz, Nastase a declarat presei ca a cerut conexarea dosarelor Zambaccian si Eurografica, sustinand ca, deocamdata, va fi trimis in judecata doar in dosarul privind afisele electorale pe care le-ar fi primit de la reprezentantii legali ai firmelor Eurografica SRL Bucuresti si Vertcom Bacau (care apare si in dosarul Zambaccian).
In ceea ce priveste dosarul Zambaccian, alaturi de fostul premier sunt acuzati sotia sa, Dana Nastase, precum si alte persoane, printre care beneficiari ai apartamentelor din blocul din strada Muzeul Zambaccian, fostul secretar de stat Sergiu Sechelariu, a carui firma a construit imobilul, proprietarul initial al terenului, Gabriel Bivolaru, fostul consul general al Romaniei la Hong Kong, Ioan Paun, precum si Irina Paula Jianu. In luna februarie a acestui an, Directia Nationala Anticoruptie informa ca, in schimbul unor foloase, "invinuitul Adrian Nastase, impreuna cu un alt functionar guvernamental, ar fi dispus numirea si mentinerea invinuitei Irina Paula Jianu in functiile de inspector general de stat si presedinte al Consiliului de Conducere la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC)".
"Din actele premergatoare efectuate pana la aceasta data, rezulta ca invinuitul Adrian Nastase ar fi primit peste 100.000 USD (reprezentand contravaloarea unor bunuri importate din China) si 1.200.000 RON (reprezentand contravaloarea tamplariei din aluminiu si lemn cu geam termopan, executata la imobilele din Bucuresti, strada Zambaccian nr. 16, sector 1 si comuna Cornu, judetul Prahova)", se preciza in documentul trimis Camerei Deputatilor de catre ministrul Justitiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin