Mostenitorii celor mai mari industriasi ai Romaniei din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, Malaxa si Auschnit, au primit ieri, de la stat, titlurile de despagubire in valoare de peste 1,1 miliarde de lei, adica aproximativ 311 milioane de eu
Mostenitorii celor mai mari industriasi ai Romaniei din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, Malaxa si Auschnit, au primit ieri, de la stat, titlurile de despagubire in valoare de peste 1,1 miliarde de lei, adica aproximativ 311 milioane de euro, pentru uzinele confiscate de regimul comunist. Despagubirile, care reprezinta compensatia pentru uzinele "Faur", "Republica" si Combinatul Siderurgic Resita, au fost acordate sub forma de actiuni la fondul Proprietatea. Cele mai mari despagubiri le-au primit urmasii lui Nicolae Malaxa - titluri in valoare de peste 620 de milioane de lei pentru uzina "Faur" Bucuresti, aproape 385 de milioane pentru fabrica "Republica" si peste 73 de milioane de lei pentru actiunile pe care Malaxa le detinea la Combinatul din Resita. Mostenitorii lui Max Auschnit au primit peste 37 de milioane de lei in titluri de despagubire, pentru cota din actiunile pe care industriasul le-a detinut la Combinatul Resita. Astfel, cele doua familii au devenit cei mai importanti actionari ai Fondului Proprietatea, detinand 7% din actiuni. La sediul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) s-au prezentat Corin si Lia Doru Trandafir, reprezentantii legali ai familiei Malaxa, si Steven si Nuria Auschnit, mostenitorii familiei Auschnit. La eveniment au participat presedintele ANRP, Ingrid Zaarour, vicepresedintele ANRP, Theodor Nicolescu, si vicepresedintele AVAS, Laszlo Gyerko.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.