Romanii vor folosi o cantitate mai mica de apa si de detergent la spalatul rufelor, ceea ce va duce la reducerea facturii la energia electrica si la protejarea mediului.

""Compactarea, adica concentrarea detergentilor, inseamna reducerea costurilor cu 33%, inseamna economie de apa si de curent electric, reducerea transporturilor, a deseurilor"", a explicat Liviu Sfrija, presedintele Uniunii Producatorilor de Cosmetice si Detergenti (Rucodem). Eticheta folosita de producatorii care vor trece de la pungile de trei kilograme de detergent la cele de doua kilograme, dar mai concentrat, este ""Eurocompact"". Campania de promovare va incepe din octombrie, iar produsele Eurocompact se vor gasi in magazine din 2008.
SONDAJ. Un roman din patru dozeaza detergentul in functie de instructiunile producatorului, ne gandim cum sa economisim bani de peste trei ori mai mult decat ne gandim cum sa protejam mediul, preferam sa ne spalam singuri rufele, fara ajutor extern, si preferam sa ne spalam rufele in week-end, potrivit unui sondaj comandat de Asociatia Internationala pentru Sapunuri, Detergenti. (Elena Stan)