Acuzatiile de santaj aduse conducerii cotidianului ZIUA de Iasi, respectiv directorului Alin Tocan si presedintelui Florin Asimionesei au inceput sa ramana fara substanta. Astfel, la termenul de ieri, de la Judecatoria Cluj Napoca, declaratiile marto
Acuzatiile de santaj aduse conducerii cotidianului ZIUA de Iasi, respectiv directorului Alin Tocan si presedintelui Florin Asimionesei au inceput sa ramana fara substanta. Astfel, la termenul de ieri, de la Judecatoria Cluj Napoca, declaratiile martorilor au scos la iveala faptul ca in urma cu cativa ani un om de afaceri iesean a incercat sa obtina acte contabile de la firma care editeaza ZIUA de Iasi, abordandu-l in acest sens pe unul dintre fostii angajati ai cotidianului. Este vorba despre patronul altei publicatii iesene, care incerca la vremea respectiva sa-si faca loc pe piata cu orice pret. Instanta de judecata de la Cluj a consemnat aceste declaratii de ieri, fiind din ce in ce mai evident ca acest scandal de presa nu este altceva decat o marsavie pusa la cale de un grup de oameni de afaceri ale caror matrapazlacuri au facut subiectul unor dezvaluiri jurnalistice ale cotidianului ZIUA. Reamintim ca in cursul lunii martie 2005, un grup de afaceristi din Iasi, sub comanda deputatului liberal de Iasi - Relu Fenechiu au facut o sesizare comuna la fostul Parchet National Anticoruptie, acum Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi, sustinand ca au fost santajati de conducerea cotidianului ZIUA de Iasi. La vremea respectiva, redactorul sef de atunci, Alin Tocan, a declarat ca este vorba de o incercare de manipulare a Parchetului National Anticoruptie de o mana de oameni de afaceri membri ai unui grup de interese economico-financiare.
Ulterior, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis stramutarea procesului de la Judecatoria Iasi, la cea din Cluj Napoca. Conform afirmatiilor facute de avocatul Ionel Nechita, de la firma Gheorghiu, Nechita si Asociatii, din Iasi, este recunoscut profesionalismul magistratilor clujeni, acesta fiind si motivul pentru care pe parcursul derularii procesului au inceput sa fie demontate, rand pe rand, acuzatiile initiale. Trebuie reamintit ca recent, unul dintre cei implicati in aceste acuzatii, fostul prefect de Iasi - Radu Prisacaru a fost arestat sub acuzatia de coruptie, fiind acum anchetat in cazul retrocedarii dubioase a unor suprafete de teren. La termenul de judecata de ieri, de la Cluj, martorii prezenti in fata instantei au facut si alte declaratii care au rolul de a scoate adevarul la suprafata in acest dosar, pornit de la incercarea unor persoane de a manipula DNA. Pana acum magistratii clujeni si-au demonstrat profesionalismul in acest proces.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.