Lupii tineri veniti in urma cu un an la Federatia Romana de Fotbal au invatat repede meserie de la vechea garda. Dupa modelul patentat de Mircea Sandu, pentru esecuri intotdeauna sunt vinovati cei mai mici. Ieri, Ionut Lupescu a dat un adevarat &bdq

Lupii tineri veniti in urma cu un an la Federatia Romana de Fotbal au invatat repede meserie de la vechea garda. Dupa modelul patentat de Mircea Sandu, pentru esecuri intotdeauna sunt vinovati cei mai mici. Ieri, Ionut Lupescu a dat un adevarat „recital“, reusind sa-l scoata basma curata pe prietenul Belodedici si sa-l ingroape pe antrenorul Ianis Guda.

Dupa trei calificari consecutive ratate, Mircea Sandu nu a avut nici o problema in a mai castiga un nou mandat de presedinte al FRF, de vina pentru esecuri fiind de fiecare data altcineva. Doar succesele se contabilizeaza la conducatorii nostri. De la echipa nationala au plecat in ultimii sase ani, atat a trecut de la ultima calificare la un turneu final, Ladislau Boloni, Gheorghe Hagi si Anghel Iordanescu, dar Nasu' a ramas pe loc fara nici un fel de probleme. In actuala campanie de calificare, echipa lui Victor Piturca a facut un prim pas gresit cu Bulgaria si este posibil sa aiba soarta celor trei, dar conducerea FRF nu are de ce sa-si faca griji, are locurile rezervate. Ionut Lupescu, Florin Prunea, Didi Prodan si Miodrag Belodedici au venit plini de intentii bune la Casa Fotbalului, dar in mai putin de un an au „furat“ meserie de la „clasicii“ Mircea Sandu si Adalbert Kassai, in acest moment avand acelasi stil de lucru. Cei drept nici unul dintre ei nu a fost ales de Adunarea Generala a FRF, prinzand posturile pe care sunt acum gratie bunavointei presedintelui. Schimbarile facute la federatie de aceasta echipa tanara sunt sublime, dar lipsesc cu desavarsire, lucrurile desfasurandu-se la fel ca inainte de alegerile din 2005.

'Kaiserul>> a facut pe moralistul
Ionut Lupescu, zis „Kaiserul“, zis si patronul din umbra al unui saptamanal de sport ce slujeste interesele FRF, a gasit ocazia de a prezenta public o parte din „invataturile“ Nasului. Astfel, dupa deziluzia cu selectionata Under 17, in loc sa fie Belodedici cel tras la raspundere, mai ales ca este directorul tehnic pentru copii si juniori din partea FRF, Lupescu l-a calcat in picioare pe antrenorul Ianis Guda. „Antrenorii s-au ocupat sa trimita jucatorii pe la impresari in loc sa-i pregateasca. N-am avut acoperire pe postul de fundas stanga. Selectia nu s-a facut cum trebuie“, a spus Lupescu, intr-o conferinta de presa, cand, de fapt, cel ce trebuia sa analizeze rezultatele de la selectionata Under 17 era Miodrag Belodedici. Totusi, interventia lui Lupescu a fost binevenita, intrucat, din cate s-a vazut, Belodedici nu era pregatit sa raspunda si a silabisit aceleasi formule acuzatoare la adresa antrenorului Guda ca si „Kaiserul“. Unde mai punem ca Belodedici a oferit o mostra de educatie civic-fotbalistica: „ Noi nu stim sa jucam fotbal. Noi suntem doar talentati“.

'Caprioara>> n-a avut timp de referate
„Exista destule interese materiale chiar si la acest nivel“, a spus Lupescu, facand o aluzie discreta la faptul ca de deplasarea copiilor la impresari n-ar fi straini fratii Becali. „Belodedici are proiecte in lucru.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.