Inginerul sef de la subsidiarul rus al British Petroleum, TNK-BP, a fost ucis la acest sfarsit de saptamana in Irkutsk, Siberia, informeaza International Herald Tribune. Enver Ziganshin, in varsta de 49 de ani, a fost gasit sambata mort de catre sot
Inginerul sef de la subsidiarul rus al British Petroleum, TNK-BP, a fost ucis la acest sfarsit de saptamana in Irkutsk, Siberia, informeaza International Herald Tribune. Enver Ziganshin, in varsta de 49 de ani, a fost gasit sambata mort de catre sotia sa, dupa ce fusese impuscat de trei ori in timp ce se afla in sauna. Informatiile despre ancheta sunt deocamdata minime. Reprezentantii British Petroleum in Siberia refuza sa comenteze subiectul, insa politia locala a declarat pentru agentia Interfax ca, in investigarea crimei, se ia in considerare varianta unui asasinat contractat. Cazul atrage atentia publica deoarece poate fi imediat pus in legatura cu ultimele interventii ale Guvernului de la Moscova, menite sa reduca operatiunile companiei britanice in Siberia. Ministrul rus pentru resurse naturale a declarat saptamana trecuta ca va fi reevaluata acordarea licentei de mediu pentru activitatile BP in Siberia. Procurorul general a vorbit deja despre retragerea licentei de operare a BP, intr-o mutare care poate fi interpretata ca facand loc pentru ca Gazprom sa isi poata extinde activitatile de exploatare din zona. Ziganshin lucra pentru TNK-BP, subsidiarul BP care detine 60% din activele Rusia Petroleum, aceasta din urma fiind compania care coordoneaza proiectul in valoare de 18 miliarde de dolari de exploatare a campului de gaz natural Kovykta. Se estimeaza ca acest camp are resurse de 2 mii de miliarde de metri cubi de gaz, ceea ce ar fi echivalent cu necesarul de energie pentru 6 ani pentru intregul continent asiatic.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.