Indicele londonez FTSE100 a inceput marti ziua bursiera in scadere cu 0,2% sau 12 puncte fata de ziua precedenta, pe fondul performantelor slabe obtinute de companiile producatoare de petrol. Insa anuntul performantelor bune ale Tesco au mai redus di
Indicele londonez FTSE100 a inceput marti ziua bursiera in scadere cu 0,2% sau 12 puncte fata de ziua precedenta, pe fondul performantelor slabe obtinute de companiile producatoare de petrol. Insa anuntul performantelor bune ale Tesco au mai redus din tendinta negativa pe parcursul zilei bursiere. Financial Times estimeaza ca 7 dintre cele 12 puncte pierdute de indicele FTSE100 pot fi puse pe seama companiilor petroliere, care au avut la randul lor de suferit din cauza mentinerii unui pret scazut al titeiului, desi Venezuela si Nigeria anuntasera reducerea productiei tocmai pentru a determina o crestere de pret. Actiunile BP au scazut cu 1,4%, iar cele ale Royal Dutch Shell au pierdut si ele 0,9%. Companiile miniere au afectat si ele negativ indicele, desi anuntul valorii noilor actiuni Xstrata a fost o veste buna pentru Bursa. Numai companiile de retail au avut performante suficient de bune pentru a atenua scaderea FTSE100.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.