Un roman angajat pe o platforma petroliera apartinand companiei Exxon Mobil Oil si alti sase colegi de-ai lui au fost rapiti marti seara de o miscare separatista in Nigeria. Potrivit unor informatii oficiale date publicitatii aseara, numele romanului capturat este Emil Neagu.

IN VIZOR. Muncitorii straini angajati de diferitele companii petroliere sunt deseori tinta rapirilor, in special in Delta Nigeriana, regiune dominata de bande criminale si grupari islamiste. Desi Guvernul nigerian a promis, in repetate randuri, ca va adopta masurile necesare anihilarii acestor grupari teroriste, se pare ca eforturile nu au fost suficiente.

De altfel, una dintre miscarile separatiste care actioneaza in zona a anuntat ieri ca rapirea a fost o replica la ""comasarea armatei nigeriene in Delta Nigerului"". ""Am decis mobilizarea unui anumit numar de combatanti in statul Akwa Ibom pentru a ajuta comunitatile locale (...) care vor fi asediate de armata nationala nigeriana"", se arata intr-un comunicat al Miscarii pentru Emanciparea Deltei Nigerului (MEND), ce are ca scop declarat distrugerea industriei petroliere nigeriene.

Citeste si:

PENTRU BANI. Miscarea lupta deschis impotriva statului federal nigerian pentru o mai buna diseminare a veniturilor generate de exploatarea petrolului din Delta Nigerului.

MEND a devenit de notorietate pentru atacurile impotriva complexurilor petroliere si pentru numeroasele rapiri ale muncitorilor straini. Ieri, gruparea a avertizat din nou companiile petroliere care ""au incredere in Guvernul nigerian"", pentru a-si asigura securitatea complexurilor petroliere.

RECHEMAT