Dupa ce romanii i-au asteptat pe americani 50 de ani, zeci de cetateni ai SUA s-au stabilit la Iasi.
In judetul Iasi traiesc aproximativ 2.900 de cetateni straini. Intr-un top realizat de Biroul pentru straini, pe primul loc se situeaza cetatenii
Dupa ce romanii i-au asteptat pe americani 50 de ani, zeci de cetateni ai SUA s-au stabilit la Iasi.
In judetul Iasi traiesc aproximativ 2.900 de cetateni straini. Intr-un top realizat de Biroul pentru straini, pe primul loc se situeaza cetatenii Republicii Moldova, urmati de israelieni, turci, italieni si americani. Cei mai multi straini au venit la Iasi pentru a studia, dar sunt si persoane care s-au stabilit aici pentru a-si continua afacerile sau pentru ca si-au intemeiat o familie in Romania. "Cu forme legale, la Iasi traiesc peste 1.800 de moldoveni. Mare parte a venit pentru a-si continua studiile in Romania. Dar sunt si persoane casatorite cu ieseni", a declarat subcomisarul Sorin Gaita, seful Biroului pentru straini. La Iasi, numerosi sunt si cetatenii israelieni, aproximativ 260.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.