Senatul francez a ratificat Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.

FranTa devine, in acest fel, al douazeci si doilea stat al Uniunii Europene care ratifica Tratatul. Belgia, Germania si Danemarca sint statele
Senatul francez a ratificat Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.

FranTa devine, in acest fel, al douazeci si doilea stat al Uniunii Europene care ratifica Tratatul. Belgia, Germania si Danemarca sint statele europene care mai trebuie sa incheie procedurile de ratificare a acestui act. Raportul de monitorizare, prezentat de Comisia Europeana pe 26 septembrie, a inlaturat ultimele obstacole din calea ratificarii Tratatului in statele reticente pina acum fata de aderarea Romaniei la UE.

Guvernul francez adoptase proiectul de lege privind ratificarea Tratatului de aderare pe 23 mai, iar Adunarea Nationala a votat documentul pe 27 iunie. Ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, a participat ieri la votul din Senatul francez, la invitatia presedintelui acestui for, Christian Poncelet. Votul a urmat prezentarii unui raport privind pregatirea Romaniei pentru aderare de catre presedintele pentru politica externa a Senatului francez, totodata raportor pentru Romania, Jacques Blanc. (L.C.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.