Mi-e dor de francofonie. Au fost trei zile linistite, in care drumul pina la munca si inapoi acasa era o adevarata placere. Am incercat si cu masina, si cu RATB-ul. Bucurestiul arata ca un oras pustiit, in genul acelora micute de provincie, din care
Mi-e dor de francofonie. Au fost trei zile linistite, in care drumul pina la munca si inapoi acasa era o adevarata placere. Am incercat si cu masina, si cu RATB-ul. Bucurestiul arata ca un oras pustiit, in genul acelora micute de provincie, din care localnicii au plecat sa culeaga o rosie cinstita sau o capsuna rotofeie. Nu masini, nu claxoane, nu injuraturi, cu exceptia zonelor strangulate de francofonie, pe care am avut grija sa le ocolesc. Intrebarea, retorica, mi-a fost sugerata de un prieten: cine a lipsit din trafic? Bugetarii, care au primit trei zile libere de la Guvern, ca sa nu incurce coloanele oficiale. Ce-au facut bugetarii cu cele cinci zile libere (ca, deh, simbata si duminica sint lasate de la bunul dumnezeu postdecembrist)? Au invadat muntele. Duminica, drumul spre Bucuresti a fost blocat ore intregi pe portiuni de kilometri, de masini cu bugetari odihniti, care se intorceau la munca. Am primit dovada ca au ajuns ieri-dimineata, cind, timp de o ora si ceva, cit am facut pina la birou, fata de jumatate de ora intr-o zi libera, m-am rugat sa ajung sa traiesc momentul in care se va inventa butonul de teleportare. Plecind de la aceste constatari, trag concluzia ca bugetarii o duc bine - in Bucuresti, cel putin: isi permit masina si vacanta. Tocmai de aceea propun ca, macar o data la doi ani, sa se mai organizeze o francofonie, ceva, sa mai vedem si noi care e nivelul de trai al bugetarilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.