Factoringul este o solutie de finantare pentru termenele lungi de plata si creeaza companiilor un avantaj competitiv.
Dupa ce ati emis o factura care desemneaza o suma ce urmeaza a fi incasata, aceasta poate constitui garantie pentru un credit ba
Factoringul este o solutie de finantare pentru termenele lungi de plata si creeaza companiilor un avantaj competitiv.
Dupa ce ati emis o factura care desemneaza o suma ce urmeaza a fi incasata, aceasta poate constitui garantie pentru un credit bancar. Prin el, furnizorul incaseaza practic o mare parte din banii care, altfel, erau blocati pana la decontarea efectiva a facturii. Procedeul prin care banca va imprumuta in virtutea creantelor pe care le dati drept garantie se numeste factoring.
In Romania, doar diviziile specializate ale catorva banci practica factoringul in relatia cu clientii lor. Asa ca operatorii si cunoscatorii acestei piete intrevad aici un potential urias de dezvoltare. Unii afirma chiar ca piata va atinge miliardul de euro anul viitor si va creste pana la 1,3 miliarde de euro in 2008. Statisticile arata ca, pe ansamblul anului 2005, piata de factoring a crescut cu 31%, pana la 550 milioane de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.