Membrii Biroului Politic al PC au acceptat ca fostul social-democrat Dan Ioan Popescu, care si-a depus ieri adeziunea la aceasta formatiune, sa primeasca functia de prim-vicepresedinte, a anuntat purtatorul de cuvant al conservatorilor, Bogdan Ciuca.
Membrii Biroului Politic al PC au acceptat ca fostul social-democrat Dan Ioan Popescu, care si-a depus ieri adeziunea la aceasta formatiune, sa primeasca functia de prim-vicepresedinte, a anuntat purtatorul de cuvant al conservatorilor, Bogdan Ciuca. Conservatorii considera ca Dan Ioan Popescu este "un castig" pentru partid si ca, pe langa atributiile ce-i revin pe baza acestei functii din partid, se va ocupa de reorganizarea filialei Bucuresti a PC.
Dan Ioan Popescu a afirmat ca a ales PC deoarece a colaborat cu staff-ul acestuia in campania electorala, in perioada in care conservatorii si social-democratii formau o alianta, dar si pentru faptul ca are incredere in strategiile conducerii acestei formatiuni privind promovarea tinerilor valorosi. "Nu am venit in PC pentru o functie onorifica, ci pentru a crea o echipa", a precizat fostul presedinte al organizatiei PSD Bucuresti.
E a mai spus ca, daca vor exista membri sau fosti membri PSD care vor dori sa se inscrie in PC, "este optiunea lor personala".
Dan Ioan Popescu si-a dat demisia din Partidul Social Democrat in urma cu aproape doua luni, in urma unor indelungi controverse intre el si conducerea PSD. Anterior, Dan Ioan Popescu se autosuspendase din functia de presedinte al Organizatiei PSD Bucuresti, declarand ca doreste clarificarea problemelor pe care le are in justitie legate de averea sa.
Fondatorul PSD, Ion Iliescu, dezaproba gestul lui Dan Ion Popescu. Fostul presedinte, Ion Iliescu, a apreciat ca daca ar fi fost in locul lui Dan Ioan Popescu ar fi ramas in afara scenei politice. Nici presedintele PSD nu aproba gestul fostului lider social-democrat. Mircea Geoana considera ca, probabil, Dan Ioan Popescu " a avut o inclinatie conservatoare", pe care el nu a stiut sa o sesizeze pana acum.

"Intalniri" si cu Nastase
Liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, sustine ca Adrian Nastase a avut intalniri de mai mult timp cu conducerea PC. Intrebat daca a negociat cu fostul lider social-democrat pentru inscrierea acestuia in PC, Voiculescu a precizat ca "au avut mai multe intalniri", insa, deocamdata, nu s-a luat vreo decizie. "Am avut intalniri cu Adrian Nastase, avem convorbiri in continuare. Nu am luat inca nici o decizie, nici noi, nici el. Urmeaza sa decidem in octombrie-noiembrie", a afirmat Dan Voiculescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.