Fostul premier Adrian Nastase si sotia sa au terminat, ieri, de lecturat filele dosarului Zambaccian, in care sunt cercetati pentru luare de mita, respectiv complicitate la acesta infractiune, si au semnat procesele verbale de luare la cunostiinta du
Fostul premier Adrian Nastase si sotia sa au terminat, ieri, de lecturat filele dosarului Zambaccian, in care sunt cercetati pentru luare de mita, respectiv complicitate la acesta infractiune, si au semnat procesele verbale de luare la cunostiinta dupa care se asteapta a fi trimisi in judecata.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au finalizat prezentarea probelor in dosarul "Zambaccian", in care Adrian Nastase este acuzat de luare de mita. Fostul premier, a afirmat, ieri, la iesirea de la DNA ca a semnat un proces-verbal care atesta finalizarea elementelor probatorii in dosarul "Zambaccian". El si-a exprimat totodata convingerea ca rechizitoriul este deja pregatit si va fi trimis in instanta.
La iesirea de la DNA, Adrian Nastase a afirmat ca este vorba de o "premiera urata in justitie. O vanatoare de vrajitoare la care asist cu stupoare". Nastase a reafirmat ca dosarul Zambaccian a fost fabricat pentru a fi scos din scena politica.
Adrian Nastase a spus ca nu a cerut probe in aceasta faza, urmand sa le solicite in instanta si ca a facut cerere de conexare a dosarelor sale de la DNA. El este de parere ca va mai fi audiat la DNA, pentru ca procurorii "au lasat deoparte bucati, aschii din acest dosar". El a apreciat drept spectaculos faptul ca dosarul "Rompetrol" are 50 de volume, fiind o cauza despre un segment important al economiei romanesti, in timp ce dosarul "Eurografica", in care este acuzat de primire de foloase materiale, are 34 de volume. Fostul premier a precizat ca sunt aproape 20 de dosare care au fost pornite impotriva sa, insa cele mai multe au fost incheiate, deoarece reprezentau in mod evident acuzatii mincinoase.
In luna februarie a acestui an, DNA a dispus inceperea urmaririi penale fata de Adrian Nastase, sub aspectul savarsirii infractiunii asimilate infractiunilor de coruptie si luare de mita. In acest dosar, fostul premier este acuzat ca a primit de la Irina Jianu, fost inspector la Departamentul de Stat pentru Constructii, bunuri in valoare de 400 de mii de euro pentru a o mentine in functie. In schimb, ar fi dispus numirea si mentinerea acesteia in functiile de inspector general de stat si presedinte al Consiliului de Conducere la Inspectoratul de Stat in Constructii. De asemenea, politicianul este anchetat pentru ca in campania electorala din 2004 a primit drept mita afise electorale in valoare de peste 27 de miliarde de lei.
Procurorii sustin ca Adrian Nastase ar fi primit peste 100.000 de dolari - reprezentand contravaloarea unor bunuri importate din China - si 1.200.000 de lei - reprezentand contravaloarea tamplariei din aluminiu si lemn cu geam termopan, executata la imobilele din Bucuresti, str. Zambaccian nr. 16, si din comuna prahoveana Cornu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.