Fostul pesedist Dan Ioan Popescu a fost primit, ieri, in partidul lui Dan Voiculescu, dupa negocieri care au durat cateva luni. DIP a primit functia de prim-vicepresedinte al PC, devenind astfel al doilea om in partid, dupa Dan Voiculescu. Dupa discu
Fostul pesedist Dan Ioan Popescu a fost primit, ieri, in partidul lui Dan Voiculescu, dupa negocieri care au durat cateva luni. DIP a primit functia de prim-vicepresedinte al PC, devenind astfel al doilea om in partid, dupa Dan Voiculescu. Dupa discutia "deschisa", pe care a purtat-o ieri cu toti membrii Biroului Politic extins al PC, D.I.Popescu a prezentat presei ambitiile sale politice, de care va tine cont in misiunea care i-a revenit: punerea pe picioare a organizatiei PC Bucuresti. El a spus ca nu are nimic sa-si reproseze in activitatea pe care a desfasurat-o. "Este posibil ca, in viitor, sa apara si alte acuze daca voi deranja pe cineva. Dar acest lucru ma determina sa lupt in continuare, pentru ca eu cred in necesitatea unei justitii corecte in Romania", a spus fostul lider PSD. Seful conservatorilor, Dan Voiculescu, a salutat venirea fostului lider pesedist in partidul sau, avand grija sa-l prezinte presei ca fiind o "victima de imagine si nicidecum o victima reala pentru ca ar fi facut ceva rau". Referindu-se la posibilitatea ca si alti pesedisti sa intareasca randurile PC, Voiculescu a recunoscut ca a avut intalniri si cu Adrian Nastase, adaugand ca nici PC si nici acesta nu au luat o decizie. Pe de alta parte, surse din PC sustin ca in prezent se poarta negocieri cu mai multi pesedisti nemultumiti, printre care si Rodica Stanoiu.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, ieri, ca, probabil, Dan Ioan Popescu a avut "o inclinatie conservatoare", pe care social-democratii nu au stiut sa o sesizeze pana acum. Pe de alta parte, senatorul PSD Ion Iliescu a declarat ca, daca ar fi fost in locul lui DIP, nu s-ar fi inscris in alt partid, ci ar fi ramas in afara scenei politice, apreciind ca decizia fostului lider al PSD Bucuresti "nu face bine". (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.