Fostul presedinte al PSD-Bucuresti, deputatul Dan Ioan Popescu, s-a inscris ieri in PC. Conform retetei standard aplicate de PC in cazul racolarilor de personalitati cunoscute, novicele conservator a primit si o functie de conducere in partid, anume

Fostul presedinte al PSD-Bucuresti, deputatul Dan Ioan Popescu, s-a inscris ieri in PC. Conform retetei standard aplicate de PC in cazul racolarilor de personalitati cunoscute, novicele conservator a primit si o functie de conducere in partid, anume aceea de prim-vicepresedinte al partidului. D.I. Popescu si Dan Voiculescu au finalizat negocierile despre care s-a speculat de cateva luni incoace.
Ultima convorbire dintre cei doi a avut loc chiar luni, iar sedinta Biroului Politic al PC de ieri a consfintit intelegerea. Decizia primirii fostului pesedist a fost luata in unanimitate, iar acesta a primit si misiunea reorganizarii filialei PC Bucuresti. Voiculescu a declarat ca problemele cu justitia ale lui Popescu nu au fost un obstacol pentru admiterea acestuia in PC, deoarece "este un bluf cu care ne-am obisnuit in ultimii ani, in ultimele luni. Tot vedem oameni implicati in fel de fel de anchete, dar nu am vazut niciun fel de ancheta finalizata, niciun fel de mare corupt dupa gratii. Ca atare, noi nu consideram ca Dan Ioan Popescu are motive sa se disculpe in fata opiniei publice si cu atat mai mult in fata PC". La randul sau, proaspatul conservator a spus ca s-a inscris in PC pentru a contribui la ascensiunea tinerilor politicieni ai partidului.

Iliescu: "Nu face bine"

In privinta acuzatiilor pentru care a fost chemat in justitie, Popescu a spus ca nu are nimic sa-si reproseze.
"Este posibil ca, in viitor, sa apara si alte acuze daca voi deranja pe cineva. Dar acest lucru ma determina sa lupt in continuare, pentru ca eu cred in necesitatea unei justitii corecte in Romania", a adaugat DIP. Cu aceasta ocazie, presedintele PC, Dan Voiculescu, a admis ca a purtat discutii si cu Adrian Nastase, dar ca nu s-a ajuns la o hotarare nici din partea acestuia, nici a conservatorilor. "In perioada octombrie-noiembrie urmeaza sa luam o hotarare. Nu stiu daca va veni", a comentat Voiculescu.
Reactia fostilor colegi din PSD ai lui D.I. Popescu a oscilat intre dezamagire si sarcasm. Deceptionat s-a aratat Ion Iliescu: "In locul lui, nu faceam acest lucru. As fi ramas in afara scenei politice. A fost lider in PSD, nu face bine asa o miscare".
In schimb, presedintele Mircea Geoana nu are nici un motiv sa-l regrete pe unul dintre cei mai mari opozanti ai sai din PSD. El a expediat imediat subiectul, afirmand: "Probabil ca a avut o inclinatie conservatoare si nu am stiut noi sa o sesizam pana acum".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.