Majoritatea institutiilor publice din Bucuresti nu au construite, nici pana in momentul de fata, rampe pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor. Acest lucru a fost constatat de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap

Majoritatea institutiilor publice din Bucuresti nu au construite, nici pana in momentul de fata, rampe pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor. Acest lucru a fost constatat de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) in urma controalelor efectuate in luna septembrie.

Potrivit Ordonantei de Urgenta 102/1999 privind protectia speciala si incadrarea in munca a persoanelor cu handicap, pana la data de 31.12.2003 toate cladirile institutiilor publice, culturale, sportive sau de petrecere a timpului liber trebuiau amenajate astfel incat sa permita accesul neingradit al persoanelor cu handicap.

Mai exact, acestea trebuiau sa posede rampe, mana curenta si usi largi. In urma controalelor efectuate, in luna septembrie 2006, de catre inspectorii ANPH s-a constatat ca din 23 de institutii publice, 13 nu poseda, nici pana in momenul de fata, rampe de acces. Printre acestea se numara Primaria Sector 1, Primaria Sector 3, Primaria Sector 5, Administratia Financiara sector 1, 2, 3 si 5, precum si spitalele: Clinic de Urgenta „Sf. Ioan, Clinic „Colentina“ si Clinic „Sf. Maria“.

„Toate acestea au primit sanctiune contraventionala-avertisment cu termen de remediere de 30 de zile de la data constatarii lipsei rampelor de acces pentru persoanele cu handicap locomotor“, se arata in nota de constatare privind verificarile efectuate in Bucuresti. Potrivit directorului pentru Integrare Europeana din cadrul ANPH, Adrian Mandroiu, dupa expirarea termenului de 30 de zile, conducerea institutiilor vizate va fi amendata cu 30 milioane de lei daca se constata ca situatia nu s-a remediat.

„Amenda va fi achitata din buzunarul propriu de fiecare director sau primar in parte“, a precizat Mandroiu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.