Secretarul de Stat al SUA Condoleezza Rice, care efectueaza in aceste zile un turneu in Orientul Mijlociu, a discutat la Djeddah, in noaptea de luni spre marti, cu regele Abdallah al Arabiei Saudite o serie de aspecte legate de evolutiile din regiune
Secretarul de Stat al SUA Condoleezza Rice, care efectueaza in aceste zile un turneu in Orientul Mijlociu, a discutat la Djeddah, in noaptea de luni spre marti, cu regele Abdallah al Arabiei Saudite o serie de aspecte legate de evolutiile din regiune, "in primul rand problema palestiniana si situatia din Liban, precum si situatia din Irak". Cu acest prilej, Rice i-a transmis Regelui Abdallah al Arabiei Saudite "salutul si stima" presedintelui american George W. Bush. La intrevedere au fost prezenti, de asemenea, ministrul de Externe saudit, printul Saud Al-Faysal, seful serviciilor de informatii din regat, Moqrin ben Abdel Aziz, si secretarul general al Consiliului de Securitate Nationala de la Riad, Bandar ben Sultan. Dupa cum a indicat un oficial saudit, in cadrul vizitei secretarului de Stat american in Arabia Saudita urmeaza sa fie abordat si controversatul dosar nuclear iranian, Washingtonul avand nevoie absoluta de sprijinul aliatilor sai arabi, intre care monarhiile din zona Golfului, in vointa sa de a impune sanctiuni Teheranului, care pana acum a refuzat sa se conformeze exigentelor ONU de a-si suspenda activitatile de imbogatire a uraniului.
Inainte de a parasi Djeddah (oras-port la Marea Rosie, in vestul Arabiei Saudite), prima etapa a turneului sau regional, unde a sosit luni seara, Condoleezza Rice a avut programata o conferinta de presa, dupa care a plecat spre Cairo - Egiptul, Israelul si teritoriile palestiniene fiind urmatoarele etape ale periplului sau in Orientul Mijlociu care vizeaza reactivarea procesului de pace israeliano-arab.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.