Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat retragerea de la tranzactionare de pe piata Bursei de Valori Bucuresti a actiunilor emise de producatorul de oteluri speciale, Otelinox Targoviste, incepand cu data de 5 octombrie 2006, conform unui c
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat retragerea de la tranzactionare de pe piata Bursei de Valori Bucuresti a actiunilor emise de producatorul de oteluri speciale, Otelinox Targoviste, incepand cu data de 5 octombrie 2006, conform unui comunicat transmis BVB. Totodata, CNVM mentioneaza ca in situatia in care hotararea AGEA din luna mai, privind retragerea de la tranzactionare, va fi anulata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, Otelinox are obligatia de a demara, in 45 de zile, demersurile necesare admiterii la tranzactionare pe o piata reglementata.
Conform ultimelor raportari, compania Samsung Deutschland, filiala germana a grupului coreean Samsung, controleaza 75% din actiunile Otelinox, in timp ce Broadhurst Investments Ltd. detinea un pachet de 13%, iar Fondul Proprietatea circa 5% din capital.
Cei din urma actionari au decis retragerea din societate in urma deciziei de delistare, primind pentru participatiile detinute 18,24 milioane de lei, respectiv 6,83 milioane de lei. Tribunalul Dambovita a respins, in iunie, cererea formulata de Broadhurst privind anularea hotararilor Adunarii Generale a Actionarilor Otelinox, prin care se aprobase delistarea companiei. Broadhurst a formulat recurs la decizia Tribunalului Dambovita, insa Curtea de Apel Dambovita a respins recursul, decizia fiind irevocabila.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.