Firma Dianthus SRL din Iasi, care ocupa locul I in domeniul constructiilor de cladiri si lucrari de geniu civil pe site-ul Camerei de Comert si Industrie Iasi, face obiectul unui dosar penal care a fost trimis spre solutionare de Directia Nationala
Firma Dianthus SRL din Iasi, care ocupa locul I in domeniul constructiilor de cladiri si lucrari de geniu civil pe site-ul Camerei de Comert si Industrie Iasi, face obiectul unui dosar penal care a fost trimis spre solutionare de Directia Nationala Anticoruptie Judecatoriei Iasi. Conform DNA Iasi, administratorul acestei societati, Victor Panaghiu, alaturi de administratorul firmei Teofarm SA, Doru Teodor, sunt acuzati ca au fraudat bugetul general al Comunitatii Europene prin prezentarea unor “documente ori declaratii false inexacte sau incomplete”, cu ajutorul carora au obtinut fonduri europene. Din probele procurorilor a reiesit ca, in 2001-2004, cei doi au luat fonduri europene nerambursabile in valoare de peste 200.000 de euro, atribuite prin programul RICOP. Astfel, pe de o parte, firma Teofarm a incheiat un contract de finantare de 180.000 de euro, bani pe care i-a folosit pentru a recumpara, la o valoare majorata, patru utilaje tipografice second hand care ii apartinusera anterior.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.