Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor anunta ca astazi, 4 octombrie, cu prilejul Zilei Internationale a Animalelor la adapostul Smeura din apropierea Municipiului Pitesti, Asociatia Ute Langenkamp: Iubiti Maidanezii (AULIM) organizeaza cea
Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor anunta ca astazi, 4 octombrie, cu prilejul Zilei Internationale a Animalelor la adapostul Smeura din apropierea Municipiului Pitesti, Asociatia Ute Langenkamp: Iubiti Maidanezii (AULIM) organizeaza cea de a doua editie a evenimentului dedicat Zilei Internationale a Animalelor. Asociatia "Ute Langenkamp: Iubiti Maidanezii", membra fondatoare a Federatiei Nationale pentru Protectia Animalelor, a fost infiintata oficial in anul 2003 ca o reactie in vederea stoparii uciderii fara discernamant a cainilor comunitari. Adapostul de caini din raza comunei Smeura a fost initial o ferma de vulpi ce a apartinut Gospodariei de Partid, apoi a ajuns punctul terminus in care cainii comunitari erau adusi in vederea exterminarii lor. Presedinta asociatiei, Ute Langenkamp, este cea care cu pricepere, perseverenta si resurse din Germania l-a transformat din anul 2001 intr-un adapost al salvarii cainilor de pripas. Adapostul de caini Smeura gazduieste in prezent circa 3000 de caini si fiind cel mai mare adapost din lume, in anul 2005 a capatat recunoastere oficiala fiind inclus in reputata Guiness World Records. Aflata la cea de a doua editie, manifestarea de la Smeura este o sarbatoare atat a Zilei Internationale a Animalelor cat si a Zilei Mondiale a Protectiei Animalelor. Evenimentul isi va deschide portile pentru un public divers din Pitesti si din alte localitati ale judetului Arges, incluzand aici si in numar mare de invitati din randul autoritatilor locale, precum si o serie de celebritati din lumea sportiva, mondena si artistica din Capitala.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.