Una din cinci cereri de pe piata imobiliara bucuresteana se adreseaza caselor construite la sfarsitul secolului al XX-lea sau in perioada interbelica, asa-numitele case boieresti, potrivit agentiei imobiliare Perfect Casa. Pretul de achizitie p
Una din cinci cereri de pe piata imobiliara bucuresteana se adreseaza caselor construite la sfarsitul secolului al XX-lea sau in perioada interbelica, asa-numitele case boieresti, potrivit agentiei imobiliare Perfect Casa.


Pretul de achizitie pentru un astfel de imobil poate sa ajunga pana la 5 milioane de euro. ""Datorita suprafetelor generoase oferite, cu 10-15 camere, de obicei foarte inalte, imobilele sunt vanate in special de companiile straine, care le cumpara sau le inchiriaza, fie in scopul de a avea un sediu reprezentativ, fie ca investitie pe care sa o valorifice in urma renovarii sau redecorarii. Cele mai multe dintre case devin sedii de birouri, ambasade sau consulate. Preturile de vanzare pentru un astfel de imobil boieresc variaza intre 800.000 de euro si 5 milioane de euro.
Chiriile pot ajunge la 4.000 de euro si chiar 20.000 de euro pe luna. Peste 80% din imobilele bucurestene construite in stil gotic, florentin, brancovenesc sau art nouveau sunt situate in zone precum Piata Romana, Rosetti, Intercontinental, Gradina Icoanei, Kiseleff, Foisorul de Foc, Ana Ipatescu, dar si in zona rezidentiala de nord, in special in Primaverii, Aviatorilor si Televiziune. Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.