Operatiunile de factoring realizate de BRD pana la sfarsitul lunii septembrie au avansat cu 45% fata de perioada similara a anului trecut. Cu un volum total de 207 milioane euro, institutia de credit isi consolideaza pozitia de lider in domeniu. Pe a

Operatiunile de factoring realizate de BRD pana la sfarsitul lunii septembrie au avansat cu 45% fata de perioada similara a anului trecut. Cu un volum total de 207 milioane euro, institutia de credit isi consolideaza pozitia de lider in domeniu. Pe ansamblul anului 2005, BRD a realizat operatiuni de 211 milioane euro, adica aproape 38% din valoarea integrala a pietei.
Potrivit Factors Chain International, cel mai important organism european din domeniu, activitatea de factoring a atins in 2005 aproximativ 550 milioane euro, in crestere cu 31% fata de anul precedent. Estimarile unor jucatori din piata pentru 2006 releva o dublare a valorii pana la aproximativ un miliard euro. Pe de alta parte, BRD isi propune pentru finele anului obtinerea unei cote de piata de 42% dintr-un volum total estimat la 710 milioane euro.

Factoring de import, la mare cautare

Operatiunile de factoring de import, lansate anul trecut, au cunoscut cea mai spectaculoasa dezvoltare, fiind de 10 ori mai mari fata de septembrie 2005, transmite un comunicat al BRD. Cresteri importante fata de perioada similara a anului 2005 se remarca si la operatiunile de factoring intern (+60%), acestea atingand 146 milioane euro la sfarsitul lunii septembrie 2006. BRD gestioneaza prin factoring un portofoliu de peste 360 clienti si 700 debitori-clienti sau non-clienti BRD.
Fata de aceeasi perioada a anului anterior, numarul de clienti care au apelat la factoring a crescut cu 40%, reprezentand peste 100 de companii noi adaugate la portofoliul anterior.
BRD - Groupe Société Générale este prima banca din Romania care a lansat produsul factoring in anul 1994, si prima institutie bancara cu statut de membru deplin al Factors Chain International.
BRD-Groupe Société Générale este in prezent singura banca din Romania care ofera servicii complete de factoring intern, de export si de import, cu sau fara regres.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.