Ionut Lupescu, directorul general al FR de Fotbal, s-a declarat surprins de declaratiile critice la adresa federatiei lansate de selectionerul echipei de juniori Under 17, Iancu Guda, dupa ratarea calificarii la CE 2007, si sustine ca tinerii fotbali
Ionut Lupescu, directorul general al FR de Fotbal, s-a declarat surprins de declaratiile critice la adresa federatiei lansate de selectionerul echipei de juniori Under 17, Iancu Guda, dupa ratarea calificarii la CE 2007, si sustine ca tinerii fotbalisti au dispus de toate conditiile pentru a-si indeplini obiectivul. Lupescu a tinut sa precizeze ca sectorul juvenil al FRF se bucura de toata atentia sa si, din acest motiv, s-au depus oferte pentru ca Romania sa gazduiasca asemenea miniturnee de calificare, precum cel disputat la Mogosoaia saptamana trecuta. Romania a ratat calificarea, dupa o victorie la Lituania, un egal cu Islanda si un esec cu Franta, ultimele doua echipe mergand mai departe. Dupa acest esec, Iancu Guda a sustinut ca FRF nu se implica la nivelul juniorilor, presiunea este prea mare pentru tinerii fotbalisti si conditiile de pregatire nu sunt cele mai bune. Directorul general al FRF a replicat ca grupa de juniori '90 s-a pregatit in cele mai bune conditii la Mogosoaia, a avut un program bogat de amicale si turnee internationale, cu 21 de jocuri de pregatire, iar pentru acest lot s-au cheltuit, numai in ultimul an, 250.000 de euro. Apoi Lupescu a iesit la atac: "Cred ca antrenorii s-au ocupat mai mult sa-i duca pe jucatori la impresari, decat sa faca selectii. Cred ca Guda ne-a jignit pe mine si pe Belodedici foarte grav. Nu s-a facut selectia cum trebuie si s-a pierdut un an de pregatire din cauza antrenorilor", a declarat Lupescu. Miodrag Belodedici, directorul tehnic al nationalelor de juniori, ii reproseaza antrenorului ca nu a intocmit analizele firesti dupa fiecare joc disputat in perioada de pregatire, pentru a se sti exact plusurile si minusurile cu care se confrunta nationala Under 17. "In tara avem talente, nu fotbalisti. Nu stim sa jucam fotbal de echipa, tactic si tehnic. Cand vin la lot, ei trebuie invatati sa joace fotbal, desi ar trebui sa vina pregatiti de la cluburi", a punctat Belodedici. Iancu Guda va ramane in functie numai pana saptamana viitoare, cand este programat un turneu de calificare la Under 19, dupa care va avea loc o analiza a prestatiei acestui sector si toti antrenorii care nu au rezultate vor fi schimbati. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.