In 1979 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica ""I.L. Caragiale"", la clasa profesorului Petre Vasilescu. Inca din anii de studiu a abordat roluri importante. Si-a castigat prestigiul unui actor si regizor de prima clasa, punandu-s
In 1979 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica ""I.L. Caragiale"", la clasa profesorului Petre Vasilescu. Inca din anii de studiu a abordat roluri importante. Si-a castigat prestigiul unui actor si regizor de prima clasa, punandu-si amprenta asupra foarte multor piese. Astazi, Adrian Pintea isi aniverseaza ziua de nastere. ""Nu am sa renunt niciodata la nimic"" ""Nu obisnuiesc sa fac bilanturi la momente aniversare. Anul care se incheie a fost un an si bun si rau, un an de cetatean obisnuit, cu necazuri si cu bucurii normale. Pe plan profesional am avut o mare realizare, o mare bucurie, succesul studentilor mei (n.r. - din anul II Actorie, de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica), cu care am pus in scena opera «Jesus Christ Superstar». A fost o provocare pentru ei, dar si pentru mine. Un musical atat de greu, nu am mai realizat niciodata. A fost o premiera si pentru mine, ca regizor. Singurele zece spectacole au fost gratuite, pentru ca n-am gasit nici un fel de sponsor care sa ne ajute sa platim drepturile de autor pentru o stagiune normala, sponsorii fiind, cum bine stim, preocupati cu fotbalul si cu paradele de moda. Din pacate, seria de spectacole a fost oprita pur si simplu. Pentru a ajuta acesti tineri atat de talentati, solutia ar fi ca evenimentele culturale sa isi reia locul ca importanta in viata culturala a Romaniei, in pofida evenimentelor lipsite de interes si de o valoare reala cu care suntem asaltati zi de zi. Este si vina mass-mediei ca adevaratele talente nu sunt luate in seama, dar mai putin. Cea mai mare vina o au cei care se ocupa de cum arata cultura, din diferitele ministere si comisii. Nu a fost in viziunea mea un esec, dar a fost inca o confirmare ca cei care se ocupa de imaginea culturii in aceasta tara considera ca este bine sa intram in Europa cu un festival de manele. A fost o mare dezamagire. Mare. Dar nu am sa renunt niciodata la nimic. Dezamagiri cum a fost aceasta nu ma ating, ele sunt constatari. M-am blindat demult de la aceste dezamagiri zilnice si am un sistem de valori imbatabil, pe care nu am sa-l schimb dupa cum bate vantul, in nici un fel. Deocamdata, abia am inceput anul de facultate si o sa ma gandesc impreuna cu studentii mei ce o sa facem si o sa vedem ce va iesi pana la urma, concret. Sper ca sunt un profesor iubit de elevii mei. Nu numai ca tin pasul cu ei, dar sunt momente cand ei trebuie sa tina pasul cu mine. Ne intelegem foarte bine. Nu poti sa-ti dai seama din prima daca un tanar actor este un actor de calibru. Cine are de-a face cu aceasta meserie, se poate observa destul de repede, dar chestiunea cu calibrul presupune timp si verificare.
Cel mai important lucru pentru mine in acest moment este binele celor dragi mie.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.