Ernst Pfister, ministrul economiei din landul Baden-Wurttemberg, spune ca Romania ar trebui sa sprijine dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, dar si sa eficientizeze sectorul administrativ. Baden-Wurttemberg se situeaza pe locul trei intre c
Ernst Pfister, ministrul economiei din landul Baden-Wurttemberg, spune ca Romania ar trebui sa sprijine dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, dar si sa eficientizeze sectorul administrativ. Baden-Wurttemberg se situeaza pe locul trei intre cele 16 landuri ale Germaniei din punct de vedere al eficientei economice. Potrivit lui Pfister, landul pe care il administreaza din punct de vedere economic se situeaza inaintea SUA sau Japoniei la exporturi, raportat la numarul populatiei. In Romania sunt prezente numeroase firme din Baden-Wurttemberg (de exemplu, Daimler).
- Sunteti pentru a doua oara in Romania. Ce schimbari ati remarcat fata de prima vizita, de acum doi ani?
- Am observat ca Romania se pregateste consecvent pentru aderarea la Uniunea Europeana. Am observat acest lucru inca din 2004, dar constat acest lucru si mai mult in 2006. Inca de atunci am spus ca Romania trebuie sa-si faca temele. Romania si-a facut temele. Consider corecta decizia de primire a Romaniei in Uniunea Europeana in 2007.
- Ce lucruri bune si ce lucruri rele ati observat in mediul de afaceri din Romania?
- Lucrurile bune sunt ca Romania cunoaste o dezvoltare dinamica, cu o crestere de 7%, ca somajul este sub cota de 4% si inflatia a scazut. Lucrurile care mai trebuie imbunatatite sunt problema coruptiei, problema eficientei administrative, precum si problematica unei justitii independente.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.