Vesnica problema a locurilor de parcare din Bucuresti ar putea fi rezolvata, partial, in sectorul 3. Restrictiile de oprire din zona au fost dezafectate pe o portiune de 12,5 km. lungime pentru a se face spatiu unor noi locuri unde bucurestenii isi p
Vesnica problema a locurilor de parcare din Bucuresti ar putea fi rezolvata, partial, in sectorul 3. Restrictiile de oprire din zona au fost dezafectate pe o portiune de 12,5 km. lungime pentru a se face spatiu unor noi locuri unde bucurestenii isi pot lasa masinile in siguranta.
Potrivit Politiei Capitalei, autoritatile locale au trecut deja la scoaterea din functiune a indicatoarelor cu restrictii de oprire pe mai multe strazi. Este vorba despre Bd. Nicolae Grigorescu, Bd. Theodor Pallady, Bd. Camil Ressu, str. Liviu Rebreanu, str. Baba Novac si str. Campia Libertatii.
De asemenea, a fost reamenajata intersectia strazilor Ramnicu Valcea cu Ramnicu Sarat, traficul rutier desfasurandu-se in sens giratoriu. Pentru realizarea obiectivului stabilit, Politia Sectorului 3 si cea Comunitara au trecut deja la actiune, urmarindu-i, in primul rand, pe cei care incearca sa opreasca neregulamentar. De asemenea, vor fi identificate si ridicate toate masinile abandonate in vederea fluidizarii circulatiei si amenajarii parcarilor in zonele amintite. Pentru descurajarea conducatorilor auto indisciplinati, autoritatile au mai realizat un "fluturas" pe care agentul de la circulatie il va aplica pe autovehiculul oprit neregulamentar si filmat de aparatura aflata in dotarea autovehiculelor Brigazii de Politie Rutiera. Acesta are un dublu impact, spun specialistii. In primul rand, conducatorului auto i se aduce la cunostinta faptul ca urmeaza sa primeasca procesul verbal de contraventie la domiciliu si, in al doilea rand, ii avertizeaza pe ceilalti soferi ca in zona oprirea este interzisa. Astfel, numai pe raza sectorului 3, in perioada 3 iulie - 22 septembrie a.c., au fost aplicate peste 3.300 de sanctiuni contraventionale, valoarea unei amenzi fiind cuprinsa intre 60 si 80 lei noi. Tot cu aceasta ocazie, BPR recomanda conducatorilor auto sa nu parcheze masinile pe trotuare, ci numai in locurile special amenajate, deoarece asemenea manevre ii obliga pe pietoni sa se deplaseze pe partea carosabila, situatie in care sunt supusi riscului de a fi accidentati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.