Agentia Nationala de Administrare Fiscala va colabora cu Agentia Tributaria din Spania si Directia Generala pentru Impozite din Franta in vederea implementarii unui proiect de twinning care vizeaza armonizarea legislatiei fiscale si consolidarea admi
Agentia Nationala de Administrare Fiscala va colabora cu Agentia Tributaria din Spania si Directia Generala pentru Impozite din Franta in vederea implementarii unui proiect de twinning care vizeaza armonizarea legislatiei fiscale si consolidarea administratiei fiscale romanesti, informeaza un comunicat ANAF. Valoarea totala a proiectului se ridica la circa 1,2 milioane de euro si se va derula pe o perioada de 18 luni. Proiectul este o continuare a proiectelor Phare care au contribuit la realizarea reformei administratiei fiscale romane. Programul a inceput efectiv in cursul lunii iunie 2006 si are ca obiectiv general imbunatatirea legislatiei fiscale si a administrarii fiscale, cu scopul consolidarii reformei in administratia fiscala, in domenii pentru care sunt necesare eforturi suplimentare, sustinute, atat din punct de vedere legislativ, cat si in ceea ce priveste capacitatea de administrare.
Obiectivele proiectului vizeaza, pe de-o parte, activitatea Ministerului Finantelor Publice, asistenta in domeniul legislatiei fiscale - impozite directe si impozite indirecte - si activitati legate de tehnologia informatiei, iar pe de alta parte activitatea ANAF, pentru asistenta in consolidarea administratiei fiscale, respectiv a proceselor functionale, luptei impotriva fraudei, dezvoltarea relatiei cu contribuabilii, precum si formarea personalului din administratia fiscala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.