Mutu&Co. trebuie sa obtina toate punctele puse in joc

Dupa primele meciuri din aceasta campanie de calificare, un lucru este sigur: favorita grupei ramane Olanda, urmand ca noi si bulgarii sa luptam pentru locul secund. Tocmai de aceea meciurile directe dintre cele doua competitoare sunt foarte importante, in conditiile in care este greu de presupus ca impotriva ""Portocalei mecanice"" s-ar putea obtine rezultate pozitive. Iar cele doua puncte pierdute la Constanta ar reprezenta exact diferenta dintre a urmari inca un turneu final fara Romania sau dimpotriva.

Oricum, dupa egalul cu bulgarii si victoria de la Tirana, reprezentativa noastra a urcat un loc in clasamentul FIFA, ocupand in acest moment pozitia 25. Adversarele Romaniei in preliminariile Campionatului European din 2008 ocupa urmatoarele locuri: Olanda 6, Bulgaria 37, Belarus 65, Albania 75, Slovenia 78, Luxemburg 193.

Citeste si:

SPRERANTE. Sa speram ca si la finalul acestei campanii de calificare bulgarii se vor afla din nou in spatele nostru. Mai ales ca, la Constanta, adversarii nostri n-au aratat ca sunt superiori in vreun fel tricolorilor. Dimpotriva! Cele doua goluri incasate de noi au venit pe fondul naivitatii unor jucatori de-ai nostri. Insa echipa antrenata de Hristo Stoicikov nu poate suplini de fiecare data lipsa valorii cu norocul. Paradoxal, in Albania tricolorii au avut o evolutie modesta, insa au castigat. Urmeaza Belarus, o formatie deloc comoda, cu un superfotbalist Aleksandr Gleb (care evolueaza pentru finalista Champions League din acest an, Arsenal Londra), dar de la care Mutu&Co. trebuie sa obtina toate punctele puse in joc.

De altfel, daca vrem sa ne calificam, nu ne mai permitem pasi gresiti acasa. Tot sambata, elevii lui Stoicikov vor avea un examen greu impotriva batavilor, un meci aproape la fel de important si pentru formatia lui Victor Piturca.