Cele doua nominalizari ale presedintelui Traian Basescu pentru conducerea SRI si SIE, George Cristian Maior, respectiv Claudiu Saftoiu, au primit avizul comisiilor de control ale Parlamentului. Pentru consilierul prezidential Claudiu Saftoiu au

Cele doua nominalizari ale presedintelui Traian Basescu pentru conducerea SRI si SIE, George Cristian Maior, respectiv Claudiu Saftoiu, au primit avizul comisiilor de control ale Parlamentului.

Pentru consilierul prezidential Claudiu Saftoiu au votat favorabil trei din cei cinci membri ai comisiei de control al SIE, un vot pentru venind chiar de la senatorul PSD George Maior. Voturile negative au fost acordate de liberalul Daniel Ilusca si de peremista Daniela Buruiana. Maior a trecut apoi pe scaunul de ""audiat"" in fata comisiei de control al SRI, primind la finalul discutiei sapte voturi ""pentru"" sustinerea sa la sefia serviciului si doua impotriva. Surse din comisie spun ca liberalii au ""defectat"" la vot. Dintre cei doi reprezentanti PNL, Radu Stroe si Titu Gheorghiof, doar unul ar fi votat impotriva, cel de-al doilea vot apartinandu-i deputatului PRM Liviu Codarla. Optiunea comisiilor este insa consultativa, cei doi potentiali sefi ai SRI si SIE urmand sa primeasca astazi si acceptul plenului Parlamentului. Biroul Politic al PC a hotarat ieri sa il sustina pe George Maior pentru sefia SRI, nefiind insa de acord ca SIE sa fie condus de Claudiu Saftoiu.

Presedintele Traian Basescu a multumit ieri comisiilor, acuzand insa voalat PNL ca ar fi incercat un santaj pentru obtinerea functiei de director adjunct. ""Am mizat pe faptul ca Parlamentul este suficient de matur cat sa inteleaga ca propunerea pe care am facut-o a fost sa nu negociem si sa nu ne ascundem in spatele ideii ca ne consultam si, de fapt, sa negociem adjuncti de servicii, functii, oameni si altele"", a spus Basescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.