Traficul de fiinte umane este, in prezent, una dintre cele mai profitabile afaceri ilegale, fiind precedata doar de contrabanda cu droguri si arme si aduce anual un castig net de pana la 12 miliarde de dolari, iar peste 80% din persoanele traficate s
Traficul de fiinte umane este, in prezent, una dintre cele mai profitabile afaceri ilegale, fiind precedata doar de contrabanda cu droguri si arme si aduce anual un castig net de pana la 12 miliarde de dolari, iar peste 80% din persoanele traficate sunt femei si fete, conform unui raport UNFPA, informeaza NewsIn. Studiul Fondului ONU pentru Populatie (UNFPA), "Femeile si migratia internationala", dat publicitatii ieri, releva ca femeile care aleg sa emigreze in alte tari in cautarea unui loc de munca mai bine platit, de cele mai multe ori cad prada traficului de fiinte umane si abuzurilor. Organizatia Internationala a Muncii estimeaza ca aproape doua milioane si jumatate de victime ale traficului uman muncesc in conditii asupritoare in intreaga lume. Anual sunt traficate aproximativ 800.000 de persoane, iar dintre acestea 80% sunt femei si fete. Femeile traficate sunt, de obicei, fortate sa se prostitueze, sa faca treburi casnice sau alt gen de slujbe care implica munca asidua si prost platita. Traficul de fiinte umane este o "afacere" care aduce infractorilor 12 miliarde de dolari anual, iar aceste cifre reflecta doar profiturile din "vanzarea initiala" a fiintelor umane. OIM estimeaza ca, odata ce victimele au ajuns in tara de destinatie, organizatiile criminale au un venit suplimentar de 32 de miliarde de dolari anual. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.