Blaga, Dancu, Rus, Boc, Maior, Puscas, Morar, Botos. Fosti si actuali demnitari. Sunt clujeni. Din Opozitie si de la Putere. Au adus cu ei oameni care au condus sau conduc Romania. ""I-au trecut"" de la unul la altul. S-au ajutat unul pe altul. Sunt

Blaga, Dancu, Rus, Boc, Maior, Puscas, Morar, Botos. Fosti si actuali demnitari. Sunt clujeni. Din Opozitie si de la Putere. Au adus cu ei oameni care au condus sau conduc Romania. ""I-au trecut"" de la unul la altul. S-au ajutat unul pe altul. Sunt legati de firele ascunse ale prieteniei si ale interesului. Si au format o adevarata fratie. Fratia de la Cluj.

Separati de culoarea politica sau de mandatele in care au fost la putere, multi dintre fostii si actualii demnitari romani au un lucru in comun: s-au format, au invatat sau au lucrat la Cluj-Napoca. De-a lungul anilor, orasul de la poalele Feleacului a trimis la Bucuresti oameni care au ocupat pozitii-cheie in institutiile statului, de la ministru pana la procuror general.

""Au dat navala ardelenii peste noi. S-a mutat Capitala la Cluj"", ilustra mai ieri un pesedist situatia din partid. Si are cumva dreptate, gandindu-ne nu numai la prezenta clujenilor in structurile de conducere ale partidelor, ci si la cea din pozitiile de demnitate publica. In mai toate guvernarile, la Bucuresti au fost instalati pe functii inalte multi care s-au nascut, s-au scolit sau au muncit in Cluj-Napoca.

""GRUPUL DE LA CLUJ"". Cabinetul Adrian Nastase a avut nu mai putin de trei reprezentanti ardeleni, asa-zisul grup de la Cluj, promovat si sustinut cu tarie la acea vreme de fostul premier: actualul senator de Cluj Vasile Dancu - ministru al Informatiilor Publice in guvernul PSD si presedinte al agentiei pentru strategii guvernamentale, deputatul Vasile Puscas - negociator-sef al Romaniei cu UE, si liderul organizatiei PSD Cluj, Ioan Rus, ministru de Interne in timpul guvernarii pesediste, cunoscut ca un apropiat al actualului ministru de Interne, Vasile Blaga, la randul sau unul dintre oamenii de incredere ai presedintelui Basescu. Gratie acestei ""apropieri"", un alt clujean, senatorul PSD George Maior, ""fun"" al grupului de Cluj, este pe punctul de a urca si el, dupa ce a fost secretar de stat in MApN, pe o noua functie de conducere, el fiind propus de seful statului pentru sefia SRI. Cat priveste echipa pesedista din timpul lui Nastase, aceasta a mai numarat si alti clujeni, pe Despina Neagoe, adusa de Nastase pe postul de purtator de cuvant al Guvernului, iar la partid, pe Cozmin Gusa, numit in functia de secretar general al PSD, devenit ulterior membru PD si mai apoi lider PIN, formatiune pe care a infiintat-o tot cu o clujeanca si fosta democrata, Lavinia Sandru.

OCOLIT. Sef al grupului de la Cluj, Ioan Rus este unul dintre putinii lideri ai PSD care nu a fost deranjat de Putere cu vreo acuzatie


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.