Americanii sunt socati de seria de incidente sangeroase care au readus in prim-plan criminalitatea in scoli. Elevi din trei scoli au fost impuscati, violati sau luati ostatici in ultima saptamana in SUA, cel mai recent caz petrecandu-se luni, i

Americanii sunt socati de seria de incidente sangeroase care au readus in prim-plan criminalitatea in scoli.

Elevi din trei scoli au fost impuscati, violati sau luati ostatici in ultima saptamana in SUA, cel mai recent caz petrecandu-se luni, in sanul uneia dintre cele mai pasnice comunitati americane, cea Amish. Fie ca atacatorii sunt adulti sau provin chiar din randul copiilor, tragediile din ultima saptamana readuc pe tapet problema modului in care persoane inarmate pot ajunge sa se amestece cu elevii.

CONVOCAREA LUI BUSH. In zilele urmatoare, discutiile pe aceasta tema se vor purta la cel mai inalt nivel. Presedintele american George W. Bush se va intalni cu reprezentantii fortelor de ordine si cu oficiali din invatamant. La discutii vor lua parte inclusiv procurorului general Alberto Gonzales si secretarul pentru Educatie, Margaret Spellings. Scopul este gasirea unor resurse la nivel federal pentru a preveni tragediile si pentru a ajuta comunitatile unde ele au loc.

Pennsylvania, Wisconsin si Colorado sunt cele trei state unde au avut loc recent luari de ostatici si crime in randul elevilor. In Pensylvania, cinci fetite din comunitatea Amish au fost ucise de un barbat de 32 de ani. Charles Carl Roberts era o figura familiara in scoala, fiind soferul masinii folosite pentru livrarea laptelui. Potrivit CNN, barbatul si-a justificat gestul intr-o scrisoare lasata sotiei si copiilor. In text, el facea referire la un incident petrecut acum 20 de ani si pentru care dorea sa se razbune. Nu este clar insa despre ce a fost vorba, dar intentia barbatului era sa desfasoare un asediu de durata asupra scolii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.