Nationala Romaniei s-a reunit ieri la Mogosoaia pentru ultima partida oficiala a acestui an, cea cu Belarus, programata sambata in Ghencea, in preliminariile Euro 2008. La conferinta de presa dedicata acestui eveniment, selectionerul Victor Piturca s
Nationala Romaniei s-a reunit ieri la Mogosoaia pentru ultima partida oficiala a acestui an, cea cu Belarus, programata sambata in Ghencea, in preliminariile Euro 2008. La conferinta de presa dedicata acestui eveniment, selectionerul Victor Piturca s-a plans de criza portarilor valorosi din Romania. Dupa ce a expediat scurt subiectul Lobont, jucator pe care nu l-a inclus in lot pentru acest meci fiindca este doar rezerva la Fiorentina, Piturca a explicat: "Sunt probleme cu portarii si nici de la loturile de juniori nu se intrevede nimic. Acum nici nu vreau sa ma gandesc la situatia in care se accidenteaza unul dintre cei doi portari convocati" (n.r. Danut Coman si Marius Popa), a comentat Piturca. Acesta a vorbit si despre Belarus, adversarul care a starnit ingrijorarea printr-o prestatie foarte buna luna trecuta la Eindhoven, cand a avut momente in care a facut instructie cu Olanda. "Belarus este o echipa care iti da impresia ca va fi un meci usor, dar cu siguranta nu va fi asa. Va fi un meci greu cu o echipa imprevizibila. Pentru ei aceasta partida este ultima sansa de a mai prinde unul dintre cele doua locuri ale grupei care asigura calificarea. Noi daca vom castiga nu va fi nici o problema, dar in cazul unui esec sau semiesec nu ne-ar mai salva nimeni din gura presei", a afirmat Piturca. Tehnicianul a explicat ca va lua masuri speciale pentru Aleksandr Hleb, mijlocasul lui Arsenal, la fel ca si pentru Serghei Kornilenko si lui Maksim Romascenko, "alti doi jucatori de valoare ai Belarusului" in opinia lui Victor Piturca. Selectionerul a explicat ca Ovidiu Petre si Costin Lazar sunt solutiile pentru postul de mijlocas la inchidere in absenta lui Mirel Radoi, Paul Codrea si Andrei Margaritescu, toti accidentati. Toti cei 22 de jucatori convocati sunt apti din punct de vedere medical, de la reunirea care a avut loc la Complexul National Academia de Fotbal Mogosoaia lipsind doar Adrian Mutu, Razvan Rat, Gabriel Tamas, Laurentiu Rosu, care au s-au alaturat "tricolorilor" in cursul dupa amiezii. In debutul conferintei de presa, selectionerul a fost surprins de un fotomodel iesit dintr-o cutie de cadou, care i-a spus tehnicianului ca este in cautarea drumului european. Fata si un reprezentant al unuia dintre sponsorii echipei nationale i-au inmanat lui Piturca un sistem PDA cu GPS pentru a gasi mai usor drumul spre EURO 2008. "Multumesc pentru cadou, inseamna ca e rezolvata calificarea. Eu stiam ceva de acest lucru, dar nu credeam ca o sa iasa cineva din cutie", a spus Piturca. (B.G.)
Lotul Romaniei
Portari: Danut Coman (Rapid), Marius Popa (Poli Timisoara)
Fundasi: Valentin Badoi (Rapid), Sorin Ghionea, Petre Marin, Dorin Goian (toti Steaua), Cristian Chivu (AS Roma), Gabriel Tamas (Celta Vigo), Razvan Rat (Sahtar Donetk), Cristian Pulhac (Dinamo)
Mijlocasi: Florentin Petre (TSKA Sofia), Banel Nicolita, Ovidiu Petre, Nicolae Dica (toti Steaua), Radu Stefan (Dinamo), Razvan Cocis (Seriff Tiraspol), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva), Costin Lazar (Rapid)
Atacanti: Adrian Mutu (Fiorentina), Mugurel Buga (Rapid), Ciprian Marica (Sahtar Donetk), Claudiu Niculescu (Dinamo)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.