De vina e Harry Potter, nu micul cercetas anonim. De cand a aparut acest magician copil, au venit si minorii care stapanesc dragoni ("Eragon"), si Narnia, si potopul abia a inceput. Asa ca nici filonul James Bond nu putea sa scape de la infantilizare
De vina e Harry Potter, nu micul cercetas anonim. De cand a aparut acest magician copil, au venit si minorii care stapanesc dragoni ("Eragon"), si Narnia, si potopul abia a inceput. Asa ca nici filonul James Bond nu putea sa scape de la infantilizare, pentru pustii care vor sa fie cool si funky si sa aiba o adolescenta periculoasa. S-au dus cosurile; pac!, au aparut gadget-urile. Faceti cunostinta cu Alex Rider, micul spion, care e nu e chiar mic, dar e arogant si nesuferit (actorul de 15 ani, Alex Pettyfer, a fost ales dintre tone de candidati). Mickey Rourke se face de rusine, grosier, grotesc, in rolul negativului, magnatul Darrius Sayle, care vrea sa se razbune pe cei care l-au batjocorit in copilarie. E dat cu smack pe la ochi, o fi din cauza lui machiajului lui Jack Sparrow? Mickey, tu nu mai ai nevoie de machiaj, esti fioros si fara. O performanta actoriceasca din categoria Michael Jackson la "Neverland". Iar Alicia Silverstone si Missy Pyle, lor ar trebui sa le fie interzis sa mai apara pe ecran. Robbie Coltrane si Bill Nighby par a se ascunde in spatele cecurilor babane pe care le-au incasat, iar Ewan McGregor (unchiul micului spion, Marele Spion), este cel mai fericit, el este ucis in timpul pre-genericului.
Ce mai ramane? O meduza gelatinoasa si mr. Grin (interpretat de Andy Serkis, cel mai mare actor 3-D din lume, Gollum si King Kong totodata), dar subfolosit. Toate filmate in locatie englezeasca mohorata ca vremea de la ei, plus o cursa de cai prin centrul Londrei (din cauza ca juniorul n-are voie egal sa conduca masina), o multime de bani cheltuiti pe degeaba, cu un regizor nul (Geoffrey Sax, care a comis si anti-thriller-ul "White Noise") si montaj de macelari. Cam asta ar fi. "Stormbreaker" e de fapt "windbreaker". Seria lui Robert Rodriguez, "Spy Kids", oricat de debila ar fi, macar e in 3-D si parodica. "Agentul Cody Banks" si "Johnny English", alte variante recente de spionaj infantil, sunt sub orice nivel.
Mi-amintesc de "Gotcha" (1985), din anii dizidentei video: ala film serios cu pustani si spionaj. Dar deh!, asta era in perioada razboiului rece...
Romanele lui Anthony Horowitz (pe care se bazeaza aceasta incercare esuata de franciza) sa le reia altcineva si cu altcineva in rolul lui Rider! Dar, oricum, cui ii pasa de James Bond junior cand exista noul James Bond care va sa vie ("Casino Royale" in noiembrie). Dupa cum se numea piesa celebra, devenita muzical, "Nota zero la purtare". Zero zero-sapte, poate, dar pacate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.