""Fantana Tineretii"" este un izvor legendar ce poate reda tineretea oricui bea din ea Potrivit legendei, ""Fantana Tineretii"" s-ar afla in statul american Florida. Conchistadorul spaniol Ponce de Leon si oamenii sai au auzit prima data despre e

""Fantana Tineretii"" este un izvor legendar ce poate reda tineretea oricui bea din ea

Potrivit legendei, ""Fantana Tineretii"" s-ar afla in statul american Florida. Conchistadorul spaniol Ponce de Leon si oamenii sai au auzit prima data despre existenta fantanii de la localnicii din zona Marii Caraibilor. Ei credeau ca un izvor, a carui apa avea proprietati regenerative asupra organismului uman, se afla in Bahamas. Cautand apele miraculosului izvor, spaniolii s-au oprit in 1513 in oraselul St. Augustine, din Florida. Pentru comemorarea evenimentului, recent a fost infiintat Parcul National Arheologic ""Fantana Tineretii"". Aici exista artefacte, un sat indian si un izvor din care turistii pot bea apa sperand ca pot incetini sau chiar opri ""ceasul biologic"" si, implicit, procesul imbatranirii. David Copperfield, care a reusit sa faca sa ""dispara"" chiar si celebra ""Statuie a Libertatii"", pretinde ca ar fi descoperit ""Fantana Tineretii"", un izvor situat pe una din cele patru insule pe care le-a cumparat recent pentru 50 de milioane de dolari.

Pe Insula Mauna Cay din Arhipelagul Exuma se afla un hotel particular, ce poate fi inchiriat cu 300.000 de dolari pe saptamana de vedete dornice sa stea departe de orice priviri indiscrete. David e convins ca pe ""arhipelagul"" sau se afla legendarul izvor ce poate oferi tineretea vesnica. El a declarat ca, daca frunze vestede de copaci sunt culese si ""spalate"" in apa izvorului miraculos, acestea revin brusc la viata, recapatandu-si culoarea verde. Gandaci sau insecte, aproape moarte, in contact cu apa izvorului, isi revin si incep sa zboare. Cunoscutul iluzionist a angajat biologi si geologi pentru a studia efectele apei asupra fiintelor umane.

PRECOCITATE. David a sustinut prima reprezentatie in 1968, la 12 ani, pentru ca doi ani mai tarziu sa intre la Societatea Magicienilor Americani

SFAT. In ciuda calitatilor benefice, pana cand specialistii nu vor ""aviza"" calitatile lichidului, David nu sfatuieste pe nimeni sa bea din ""Apa Tineretii""

NEWS


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.