Ioana Valentina Boitor (foto, prima din dreapta), satmareanca de 17 ani care a ocupat locul al doilea la concursul Miss World desfasurat, sambata, in capitala Poloniei, Varsovia, s-a intors, duminca noaptea, acasa pe la vama Petea, fiind intampinata de prieteni, rude side prefectul de Satu Mare. Tanara, care a cucerit si titlul de Miss Europa de Sud, era insotita de parinti si a fost asteptata cu flori, la punctul de trecere a frontierei, de catre un grup de rude si prieteni foarte apropiati, printre care si prefectul de Satu Mare, Radu Bud. La sosirea in tara Ioana a declarat corespondentului Mediafax ca la Varsovia i-au placut fetele, atmosfera a fost de prietenie intre concurente, dar ca nu i-a placut faptul ca in fiecare zi trebuia sa se trezeasca la ora 7.00. Ioana, care este eleva in clasa a XI-a la Colegiul Mihai Eminescu, clasa cu profil intensiv matematica - informatica, a mers luni la scoala, unde a fost primita cu flori de catre colegi.
Ea spune ca vrea sa recupereze orele pierdute de la inceputul anului scolar. Chiar daca se gandeste tot mai mult sa urmeze o cariera in modelling, tanara spune ca nu va abandona scoala. Ioana Valentina Boitor din Romania s-a clasat pe locul al doilea la concursul Miss World 2006, in timp ce reprezentanta Cehiei, Tatana Kucharova, a fost desemnata cea mai frumoasa concurenta, sambata, la Varsovia.
In varsta de 17 ani, Ioana Valentina Boitor s-a nascut si a crescut in Satu Mare. Are 1,78 metri inaltime, este eleva de liceu, iar visul ei este sa devina supermodel, conform site-ului oficial al Miss World. Ii place sa joace baschet, sa inoate, sa asculte muzica R&B si sa danseze. Moto-ul ei este: "Daca ai inceput ceva, trebuie sa mergi pana la capat". Reprezentanta Romaniei a concurat alaturi de 103 tinere de pe cinci continente in competitia desfasurata la Varsovia - primul oras din fostul bloc comunist care gazduieste finala. (Mediafax)