Poloul romanesc a reusit sa dea o noua lovitura internationala, obtinand de la FINA, in premiera, organizarea turneului de calificare la JO de la Beijing, in martie 2008. "Performantele foarte bune ale echipei nationale si referintele excelente primi
Poloul romanesc a reusit sa dea o noua lovitura internationala, obtinand de la FINA, in premiera, organizarea turneului de calificare la JO de la Beijing, in martie 2008. "Performantele foarte bune ale echipei nationale si referintele excelente primite de la LEN dupa organizarea la Oradea a Euro 2006 de juniori au facut ca FINA sa ne acorde dreptul de a organiza, in premiera, tot la Oradea, o competitie extrem de importanta: turneul de calificare la JO de la Beijing", a anuntat, ieri, secretarul general al FRP, Anatolie Grintescu, adaugand ca va incerca sa obtina un sprijin puternic, inclusiv din partea Guvernului, pentru derularea in conditii bune a preliminarilor olimpice. Astfel, in ciuda faptului ca nu dispune decat de un singur bazin la standarde internationale, Romania a reusit sa ia fata contracandidatei Italia cu trei voturi in Biroul Executiv al FINA. Si asta, in conditiile in care Italia dispune de un numar de bazine cu mult mai mare decat cel al totalului de jucatori din Romania!
Prezent la conferinta de presa de ieri, antrenorul reprezentativei tricolore, Vlad Hagiu, a declarat ca Romania va incerca sa obtina calificarea la JO pana la turneul de la Oradea. "Pana la Oradea, in martie 2008, avem alte trei posibilitati sa obtinem vizele olimpice. Nu va ascund faptul ca vreau sa ne calificam la JO 2008 pana atunci si sa mergem la Oradea in calitate de spectatori pentru a urmari viitoarele adversare. Primul criteriu de calificare va fi la Mondialele din Australia, din 2007, unde primele trei echipe primesc vizele olimpice. Urmeaza Liga Mondiala din 2007, de unde castigatoarea merge direct la Beijing, pentru ca, in septembrie, sa aiba loc, probabil in Grecia, turneul european de calificare olimpica. O competitie care va fi ca un Campionat European, de la care va obtine calificarea tot prima echipa", a anuntat Hagiu, adaugand ca programul competitional din 2007 va fi foarte incarcat. "Am revenit recent de la Haga, unde s-a discutat despre calendarul LEN pe 2007. In februarie, la Oradea, vom organiza un turneu foarte puternic, cu Germania, Grecia, Croatia si Ungaria, ultima confirmand participarea la o competitie din tara noastra dupa mai bine de doua decenii. Vom avea mai multe turnee de pregatire si pentru Liga Mondiala. Din pacate, pentru Mondialele din Australia nu voi putea conta pe Dinu Robert, Edi Andrei si Ghita Dunca, cei trei activand in acea perioada cu echipele de club in etapele seriei A2", a spus Hagiu, care a mai anuntat si faptul ca, in 10 sau 12 octombrie, tricolorii au fost invitati la Guvern de premierul Calin Popescu Tariceanu. "Speram ca premierul sa ne sprijine si va face demersurile necesare pentru construirea de bazine. Avem promisiuni si de la unii primari din Capitala. Avem mare nevoie de bazine pentru a mari masa de jucatori. Vrem sa infiintam si sectii noi, cu sprijinul ANS sau al edililor locali, pentru a avea un campionat mai puternic", a mai declarat Grintescu, exprimandu-si speranta si ca ANS va dubla bugetul FRP pentru 2007.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.