Dupa carte, filmul: ""Diavolul se imbraca de la Prada""

In lumea ametitoare a modei newyorkeze, in care faptul de a ajunge la serviciu cu parul in dezordine iti poate ruina cariera, revista Runway Magazine este Sfantul Graal.

Condusa cu o mana de fier, dar cu o manichiura impecabila, de Miranda Priestly - puterea absoluta in lumea modei - , Runway reprezinta furcile caudine pentru oricine vrea sa reuseasca in industria modei. Miranda (interpretata de Meryl Streep) nu admite sa-i stea ceva in cale in ambitia sa de a face din revista condusa de ea Biblia modei internationale. De aceea, pretinde ca asistenta sa personala sa fie fara defect. Este un post in care nici o fiinta umana care se respecta nu poate supravietui, dar, in acelasi timp, o sansa pentru care un milion de fete din New York ar face moarte de om.

ABSOLVENTA. Andy Sachs este o tanara din provincie, proaspat absolventa a unei mari universitati de pe Coasta de Est, obtine intr-un mod nesperat slujba de asistenta a Mirandei. Desi, initial, este incantata ca a ajuns in raiul celebritatilor, printre pantofi si posete Prada, Armani si Versace, Andy isi da repede seama ca sefa ei este... diavolul in persoana.

Citeste si:

MIZE. Pentru a deveni asistenta perfecta, Andy va trebui sa se conformeze tuturor pretentiilor Mirandei si sa se supuna regimului draconic impus de aceasta. In scurta vreme, spre disperarea iubitului sau, Nate (interpretat de Adrian Grenier), Andy invata sa vorbeasca in jargonul modei, sa alerge in pantofi cu toc cui marca Manolo Blahnik si sa faca deosebirea intre Domenico Dolce si Stefano Gabbana. Dar, pe masura ce patrunde mai adanc in lumea Mirandei, Andy incepe sa se intrebe daca merita sa faci asemenea sacrificii pentru a ajunge celebra...

CARTEA. In Romania a aparut acum doi ani si cartea dupa care s-a facut filmul, la Editura Polirom. Volumul este, de fapt, romanul de debut al tinerei Lauren Weisberger (care a lucrat o vreme pentru revista Vogue), iar personajul ei a fost deseori comparat cu Bridget Jones.

VIDEO & DVD